En FunBeat-användare

Du är inte inloggad på FunBeat.

För att titta på den här personens träningsdagbok och profil så måste du logga in på FunBeat.

Lagom två

Kan man gå ner i vikt på träning? Tja, för några år sedan läste jag just om en brittisk undersökning som sa att folk äter MINDRE de senaste åren men sitter still ännu mer, och det är orsaken till en genomsnittlig viktökning på två kg.

Rätt ofta ser man att det går inte att gå ner i vikt med bara träning. 

Jo, det kan man. Om man har tid. Om man ger sig ut och går i skogen, gärna i obanad terräng minst sex timmar om dagen och inte har med en packe godisbitar, utan bara ett lagom stort paket med smörgåsar, en bulle och en frukt, vatten. 

Jag skulle också tro att om alla cyklade eller gick i rask takt en timme om dagen, med packning, skulle övervikten i Sverige minska. 

Men de flesta har stillasittande arbeten och sitter still på fritiden och har rätt lite av den varan till att röra på sig flera timmar om dagen. 

Jag har ett väldigt tydligt exempel i mina viktnoteringar.

I februari fick vi säga adjö till Fröken Schnauzer, och vi blev hundlösa.

Förutom sällskap så var hon den effektivaste motivator till vardagsmotion som tänkas kan.

Varje dag året om oavsett väder så var jag ute och sprang eller gick minst tre kilometer med henne. Ibland längre, men alltid om jag inte var sjuk, och då blev det iaf ofta en sväng runt kvarteret.

Man kan inte säga " Nej, vi hinner inte, vi går ut imorgon!" till en hund. Eller "Vädret är så ruggigt, vi tar det imorgon?" Inte om man inte vill lägga tid på att lokalisera och städa bort urin och fekalier.

Sedan i februari till slutet på juni gick jag upp fem kilo.

I rest my case.

http://www.funbeat.se/blogs/show.aspx?BlogPostingID=175338

2019-10-23 09:19.


Kommentarer till blogginlägget


Ja man kan gå ned i vikt om man tränar regelbundet (t.ex.varannan dag), cyklar till jobbet och till affären, går promenader, går i trappor, inte äter sig jättemätt, inte äter hamburgare och annan skit"mat", äter regelbundet, inte äter socker på veckordagarna etc. En hälsosam kombination av ovanstående hjälper garanterat. Även att inte äta så mycket kött, pasta, ris, potatis och vitt bröd har ju en viktig betydelse för vikten.
2019-10-25Och jag tänker att det är bättre att röra sig mycket och ha några kilo extra än att späka sig utan att träna. Kanske du kan hitta någon annan där ni tillsammans kan peppa varandra att träna så mycket som tidigare?
2019-10-28Ja jag få skapa nya vanor ... Ja ett friskt och rörligt kilo extra är bättre än fem kilo lättare som inget orkar! Det som är bra med en hund är att mer eller mindre inget kan säga emot hundens tid. Nästan all annan träning kan skjutas på, om man inte är inbokad hos en sjukgymnast möjligen, med ett fullspäckat schema. Och det är väldigt lätt att skjuta på när allt annat kommer emellan.
2019-10-29Förlorade också min fyrbenta vän. Även om jag tränar mycket märks det tydligt på antal steg/dag. Gick säker mellan 4-6 km, 4 om han hängde med på ytterligare träningspass. 6 km om vovven inte tränade. Jag minns min barndoms hund, när han gick bort fick min pappa kärlkramp. Den lilla motion höll pappa just så pass frisk.
2019-10-31