FunBeat Tipsar

Elixir- Actionsporternas filmfestival 2015 (14-15 april)

Elixir- Actionsporternas filmfestival är en helkväll med fokus på äventyr och outdoor med dokumentärfilmer från hela världen.

Årets datum är: 

  • 14 april kl 19.00 på Draken i Göteborg  
  • 15 april kl 19.00 på Skandiateatern i Stockholm

Biljetterna kostar 170 kr och du köper dem enklast genom denna länk

Se en trailer för filmfestivalen

ÅRETS FILMER

Sufferfest 2- Desert alpine (30 min) 

En fantastiskt ovanlig klättringsfilm med ikonene Alex Honnold och Cedar Wright. De cyklar runt i västra USA för att klättra 45 av de svåraste ökenbergen. En film med stenhård klättring, sandstormar och en hel del humor. I en magisk miljö.

And then we swam (37 min) 

De flesta som beger sig ut för att ro över ett helt hav har oftast massor av erfarenhet. För två engelska snubbar var denna detalj inget som stoppade dem. Med noll erfarenhet från att ro eller ens befinna sig på havet så ska de försöka ro över hal Indiska Oceanen. Utan support.

Petit Bus Rouge (30 min) 

För några år sedan visade Elixir den fantastiska filmen "I believe I can fly" av Sébastien Montaz-Rosset. Nu är han tillbaka med en fullkomligt galen film om extrem bergsport som blandas med cirkus. Du måste helt enkelt se denna film!

Wide Boyz II- slender gentlemen ( 42 min) 

Pete Whittaker och Tom Randal är två av världen hårdaste klättrare. De ska nu ge sig på deras tuffaste utmaning hittills- Cobra Crack i Squamish. Den leden är ansedd som den svåraste "finger crack" leden i världen.

Catch it (10 min) Lea Bassy lever ett nomadliv och har tagit sig upp till Lofoten. Här hittar hon enkelheten bland dramatiska bergslinjer och kalla vågor. Som hon själv säger- "Living simply is living fully". 

Wedge (4 min) 

Spektakulär surfing och en hel del wipeouts på en av världens häftigaste vågor- The Wedge.

Här hittar du Elixir's hemsida

2015-03-27 11:24.


Kommentarer till blogginlägget

Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.