FunBeat Tipsar

Ett stort äventyr har börjat...

Den 22 februari startade Lina Hallebratt, från Trångsviken i Jämtland, sitt stora äventyr vid Treriksröset i norr. Målet är att som första person genomföra Fjällfararnas Vita Band, Havspaddlarnas Blå Band och Fjällfararnas Gröna Band i ett svep under ett år. En resa över 500 mil på skidor, med kajak och till fots. 

Turen genom Sveriges alla årstider, genom städer och landsbygd, utmed den svenska kusten och längs hela den svenska fjällkedjan beräknas ta åtta månader.

Först på tur står alltså Vita Bandet, en skidtur som sträcker sig mellan Treriksröset i norr och Grövelsjön i söder. Lina skidar sträckan tillsammans med sina hundar. 

Sedan blir det kajak från Svinesund till Haparanda, tillbaka till Treriksröset och genom fjällkedjan till målet i Grövel­sjön. Den här gången till fots.

Just nu har Lina Hallebratt passerat Padjelanta nationalpark och är på väg söderut från Kvikkjokk.

- Aldrig känner jag mig så levande som när jag är ute i storslagen natur. Det är upplevelsen och möten med människor som står i centrum, aldrig tid eller sträcka. Ute på tur upplever jag sällan en människa som en främling utan stannar och pratar med i stort sett alla som jag möter, säger Lina Hallebratt.

Under turen har Lina med sig all utrustning för respektive sträcka. Mat till sig själv och hundarna ligger i depåer med två veckors mellanrum. Större delen av nätterna kommer hon att sova i tält men också nyttja Svenska Turistföreningens fjällstugor.

Fram till 2006 hade Lina Hallenbratt inte sovit i tält annat än på Hultsfredsfestivalen, idag har hon över 700 tältnätter.

Under senare år har Lina Hallebratt varit på tur under åtminstone halva året. Hon har genomfört en rad äventyr till fots, på skidor och cykel. Hon har redan tidigare skidat Vita Bandet, vandrat genom Pyrenéerna, korsat Alperna och vandrat genom Korsika.

Vill du följa Linas äventyr? Ta en titt på hennes hemsida: www.linahallebratt.se

2015-03-24 10:28.


Kommentarer till blogginlägget


Häftigt

2015-03-24Lycka till! Kul äventyr!
2015-03-24Kul!
2015-03-24Grymt och lycka till!! Å jag som tänkte att det var tillräckligt med att paddla Svinesund-Haparanda. Vi kanske ses på vattnet då!:)
2015-03-24Neste gang vil jeg være med :-)
2015-03-25So cool an adventure! i will try it later! Good luck
2015-04-08


Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.