eva Samuelsson

Nu är det inte kul liksom längre......

känner mig något stressad över att jag inte tränat tillräckligt inför Gbg varvet. Blir arg och irriterad på mig själv att dagar glider iväg utan träning. Kanske är det bara att lägga ner helt enkelt .......

Vänstra Ljumsken eller höften har under en längre tid liksom hoppat ur led, vilket den kanske inte riktigt gör men det känns väldigt konstigt som om ljumsken inte är på rätt plats, får ta några haltande steg och plopp så känns det ok igen, mellan tårna domnar bort när jag springer och jag tappar känseln i dom, får ganska ont i ländryggen när jag varit ute på längre rundor . På natten vaknar jag av att det värker på en speciell punkt i ryggen och när jag ska vända mig om gör det skitont  och vänsterbenet , liksom inte följer med ..... Och som för att krydda till det lite extra så dansade jag in i ett bordsben i natt, så nu har jag liksom två vänsterknän.

Ett lite blåare och fluffigare som hänger ner lite över det riktiga knät. Och det gör ....... 👺👹👺👹👺👹 ont . Det är varmt och pulserar. Och varje steg känns .....men annars är det ok. Blir väl ett varv ändå trots allt .

2015-03-20 20:19.


Kommentarer till blogginlägget


Oj, det lät lite motigt. Stor kram och bota på dig! Du är fantastik och ta det bara i din takt så fixar det sig nog. :-)

2015-03-22Du , ett besök hos naprapaten kanske kan vara bra ?!! Här springs det inga fler meter och väntar med bävan inför svar från röntgen om det är en stressfraktur på bäckenet=ingen löpning, träning på 3-6 månader....
Så gör inte som jag, träna med ont alltså , för det är som alla säger det lönar sig inte i längden....
Kram och ta det lugnt !!!
2015-03-24Hur har det gått för dig ? Har du fått svar på rtg ? Lovar att inte träna med ont 👍
2015-04-01Vad är en stressfraktur egentligen ????
2015-04-01En vanliga diagnos som jag själv diagnoserat flertalet patienter med är stressfraktur eller utmattningsbrott som det även kallas. Detta kan förekomma i såväl lårbenshalsen som i själva bäckenet. Dessa frakturer uppstår speciellt hos löpare men även skidåkare som använder så kallad skatingteknik. När skadan sker kan ofta idrottaren beskriva det som en akut men ospecifik smärta i ljumskområdet som ökar vid belastning/aktivitet men som minskar vid vila. Normalt får sker ingen svullnad i området med missfärgning av huden vilket allt som oftast sker om idrottaren drabbas av en akut muskelbristning så detta kan vara ett bra sätt att särskilja dessa två diagnoser. Tyvärr visar en vanlig slätröntgen ingen stressfraktur i det akuta stadiet varav många idrottare tror att faran är över men det gäller att inte ge upp här om man misstänker stressfraktur då det finns undersökningsmetoder som kan fastställa diagnosen redan i ett tidigt skede och spara patienten mycket onödigt lidande.

Stressfraktur i just bäckenet har väldigt god prognos men i lårbenshalsen är den inte lika god då läkningsstörningar förekommer i många fall. Behandlingen är oftast konservativ där man tittar på individens eventuella felställningar i höft, knä och fotled. Att kartlägga allt detta är a och o så att frakturen inte upprepas när patienten börjar belasta igen (se fallet med en av Kallur tjejerna som gick för snabbt tillbaka och bara drog upp frakturen igen och igen och igen). Man måste helt enkelt ge kr0ppen den tid den behöver innan man börjar köra för fullt igen.

Röntgen visade ingenting, så det är ju positivt. Men jag var nog en bra bit på väg mot en fraktur känns det som. vilat i snart 4 veckor nu och få behandling av naprapaten. Hoppas hoppas att man snart är på banan igen :)
2015-04-07huualigen, det där låter inte kul. ta det nu lugnt unga dam :)
är det mest vanligt hos domsom kör långa distanser , eller om man tränar ofta eller vilken är riskgruppen ???
2015-04-07i mitt fall så gissar jag på långdistans, asfalt och en vanlig svenssonkropp, ingen långsmal senig löparkropp :) 3 barn, snart 4 osv...

2015-04-07Svenssons kropp !!!!!hahahaha du e ju go . Snart fyra ??? En liten knodd på g😊
2015-04-07men gud skrev jag snart 4....snacka om förvirrad ! Men ja vi får snart en hund så jag kanske menade den :) Irländsk varghund !
Vann en startplats till varvet, så just nu känns det som jag lunkar/går runt, kanske vi ses där !!
Kram
2015-04-08hahahaha ,ja men en valp är ju ett barn.... ;)
ja det gör vi kanske , vi kan ju lunka ihop eller du lunkar och jag springer ....
2015-04-08Vore superskoj !! Kram Kram
2015-04-09Vilken startgrupp ? Jag är i nr. 7
2015-04-10..... Jag vet faktist inte har du fått brevet det har inte jag........ Nu blir jag orolig , har liksom gått och väntat , hjälp nu måste jag kolla upp detta ....
2015-04-10Såg att man får brevet i mitten på april. ;) vi får höras om detta, är ju fler damer på FB som ska springa , vi kanske hamnar i samma grupp allihopa, hade varit lite kul ;)

2015-04-10👍👍👍❗️
2015-04-11