FunBeat Tipsar

​Världssuccén Velothon Majors kommer till Stockholm

Svensk cykelsport bryter ny mark. Den 13 september är det historisk premiär av Velothon Stockholm – ett cykellopp för både världscyklister och motionärer. Tävlingen genomförs på en unik bana med start och målgång i Stockholm City. Däremellan trampar deltagarna 60 eller 150 kilometer över klassiska och vackra cykelmarker på Södertörn.

– Det är fantastiskt att Stockholm får chansen att arrangera ett lopp av den här digniteten. Jag är övertygad om att det blir en upplevelse utöver det vanliga både för proffsen och för motionärerna, säger Fredrik Kessiakoff, Race Director för Velothon Stockholm.

Den tidigare cykelstjärnan Fredrik Kessiakoff har själv varit med och tyckt till om banan som sträcker sig genom Nacka, Tyresö, Haninge, Nynäshamn och Huddinge.

 – Det är en oerhört vacker bana som är smått kuperat hela vägen. Det kommer bli en härlig utmaning för motionärerna. Att sedan få gå i mål inför storpublik mitt i Stockholm och dessutom få mäta krafterna mot proffscyklister är unikt och väldigt häftigt, säger Kessiakoff.

Ett säkert och underhållande lopp

Upp till 10 000 cyklister har chansen att delta i tävlingen i två olika distanser. 60 eller 150 kilometer – på säkra och i så stor utsträckning som möjligt stängda vägar. Proffscyklisterna från några av världens mest namnkunniga team cyklar 180 kilometer med fem stycken rafflande loopar i Stockholm City som avslutning. 

– Vi har varit oerhört noggranna i förberedelserna för att kunna garantera ett underhållande och säkert cykellopp. Tillsammans med Velothon Majors och UCI ser vi till att Velothon Stockolm blir en tävling i världsklass, säger Carl-Henric Stjerna, Head of Nordics hos Lagardére Unlimited Events som arrangerar tävlingen i Stockholm.

Stockholm är det senaste tillskottet till Velothon Majors och gör nu sällskap med Berlin, Cardiff och Paris. Velothon Berlin har sedan starten 2009 växt fram till ett av cykelvärldens mest ikoniska lopp med över 14 000 deltagare. Velothon Wales i Cardiff gör precis som Stockholm debut 2015 – där sålde de 12 000 startplatserna till motionstävlingen slut på sex veckor.

Anmälan för deltagare har precis öppnat på www.velothon-stockholm.se

Tävlingen är sanktionerad av Svenska Cykelförbundet och internationella cykelförbundet UCI.

2015-03-17 05:55.


Kommentarer till blogginlägget


från 990kr till 1400kr i efteranmälan? Vad är det för fel på folk?
2015-03-17Skandisloppet 167 km kostar bara 595 kr...
2015-03-181400kr kallas för storhetsvansinne.
2015-03-24Önskar att folk hade vett att lägga pengarna på licenser och mindre lopp anordnade av idrottsföreningar istället. Sådana här övergödda giganter bidrar knappast till att utveckla Svensk cykelsport i rätt riktning.
1400kr räcker till en baslicens och 6-7 lopp där man sponsrar ungdomsverksamhet istället för affärsverksamhet.
2015-03-24Håller med, det blir sista för mig. Skandis mfl får det blir härefter :)
2015-03-26


Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.