FunBeat Tipsar

INFINITY SWIMRUN - Sveriges första "Swimruntidsvarvlopp"

Infinity Swimrun - en stenhård swimruntävling som passar alla – där det är du som bestämmer hur hårt du har lust att köra. 

Oavsett ambitionsnivå så garanterar arrangörerna att du går i mål som vinnare, eller åtminstone exakt samtidigt som denne. Utmaningen är nämligen att du skall ta sig så långt som möjligt inom utsatt tid.

Så välkomna till midsommar på Öckerö och till att köra premiären för Infinity Swimrun på kvällen innan midsommarafton den 18/6-2015.

Vi har sedan start önskat att locka fler att våga testa multisport och swimrun och vi ser den här tävlingen som en perfekt inkörsport till swimrun. Tidslopp är vanliga inom löpning. De kännetecknas av en härlig gemenskap där alla löpare hela tiden har kontakt med varandra och kan njuta god service vid varje varv. Nu tar vi det bästa därifrån och lanserar Infinity Swimrun som ett nytt koncept för swimruns. Välj mellan 1h eller 3h och kör så hårt du orkar, den som kommer längst vinner, säger arrangören Dan Eliasson på Virgin Bay Multisport.

Om banan

Vid start/mål finns allt: energi, mat, dricka, sjukvård, toalett, dina ombyten och utrustning. Funkade inte paddlarna? Dumpa dem vid varvning. Enkelt och effektivt så du kan fokusera på att ta dig varv efter varv medan dina fans följer allt från första parkett och ser dig i stort sett hela tävlingen.

Banan innehåller tuff terränglöpning på berg, stränder och ängar. Ett varv är 2,5km och har två simningar om totalt 300m. Det är en tuff och utmanande bana för vana swimruntävlande och kommer sätta även de bästa på prov när de kör i högt tempo. 

Samtidigt blir varvupplägget en trygghet för den som vill prova-på. Ingen kommer att känna sig ensam ute på en lång bana, utan man har hela tiden sällskap av alla medtävlande. 

Vid varje varv finns full support så var och en kan anpassa utmaningen efter sina förutsättningar.

Allt detta kvällen innan midsommar den 18 juni med start 16.00 för 3-timmars och 18.00 för 1-timmestävlingen med gemensam målgång 19.00 vid Hummerviken. 

Öarna brukar ha mängder av besökare över helgen och man räknar med en härlig stämning i gott midsommarväder med mat, fest och musik. 

Kom och starta ditt midsommarfirande med en riktig utmaning runt Hummerviken på Öckerö!

Teaser - Ten Island Race & Swimrun 2015 video

Om arrangören

Virgin Bay Multisport är föreningen som även ligger bakom Ten Island Race och Ten Island Swimrun

Kolla på videon "Aftermovie 2014" från Ten Island Race.

Har du några frågor om tävlingen så är du välkommen att kontakta:

  • Hanna Erixon: hanna@10islandrace.com
  • Dan Eliasson: dan@10islandrace.com
  • Pär Hallgren: hallgren@10islandrace.com
2015-02-27 16:48.


Kommentarer till blogginlägget

Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.