eva Samuelsson

SegkärringđŸ˜„đŸ˜…

vaknade till en helt underbar dag men det visste jag ju inte i morse.

Tidigt i morse smattrade regnet pÄ fönsterrutan och helt plötsligt var det helt ok att ta sovmorgon, och det var ju lite party igÄr sÄ det var ju Ànnu mer ok dÄ fast i Àrlighetens namn sÄ blev gubben lite "trött" och vi var hemma redan kl nio........men kalaset började tre sÄ jag har fÄtt det förklarat nÄgra gÄnger idag att det skulle vara som att gÄ ut nio och komma hem ett.

SÄ nÀr sovmorgonen var avklarad hade solen kommit fram och himlen var klarblÄ, sÄg riktigt varaktigt ut. Jaha ja det var vÀl bara att dra pÄ pjuksen och bege sig ut. I min lilla plan var det intervall trÀning som stod pÄ dagens schema. StrÀckan hade jag redan klart i huvudet, det skulle bli en strÀcka pÄ nÀstan sex hundra meter en svag nedförslöpa. Men det var bara att tÀnka om, provsprang och det var kottar, halabarr och aldeles för stenigt för att köra intervall, vinden gjorde oxÄ att tÄrarna rann och det var lite svÄrt att ha koll.

Hittade en ny liten  löpa pĂ„ slingan dĂ€r det var jĂ€mnare underlag pĂ„ ca 290 meter. BestĂ€mde att den fick det bli fem vĂ€ndor. Fy böveln för den lede alltsĂ„ ...... Det var ju urhemskt, trycket i bröstet kom snabbt och nu började tankarna snurra, har jag sĂ„ dĂ„lig kondition att jag inte kan springa tre hundra meter utan att det ska knyta sig i bröstet. Eller Ă€r det sĂ„ hĂ€r det kĂ€nns nĂ€r pulsen blir hög ? Eller Ă€r det nĂ„got psykist  jag har för mig. KĂ€nde mig som en seg kĂ€rring, eller kola. Fem tröga skitvĂ€ndor blev det. KĂ€nde mig deppig och sur över att det inte gick som jag ville. Men eftersom jag Ă€ndĂ„ var ute, solen sken och det var hĂ€rligt vĂ€der bestĂ€mde jag mig för att skönspringa tvĂ„ km och sedan dra mig hemöver. Hittade ganska snabbt en skön andning som passade mig och benen matade pĂ„, efter en km sĂ„ förkunnade damn i lurarna att 1a km gĂ„tt pĂ„ 6,30 . Efter andra varvet förkunnade den lilla damen 5,65, yeeeessss under sex i alla fall och jag skönspringer . BestĂ€mmer att jag ska springa tre km och sedan lufsa hem i lagom takt . Sista km gick Ă€nnu bĂ€ttre 5, 40 😃😃😃. Transport strĂ€ckan hem gick pĂ„ 6,28 och dĂ„ var det lunk hem som gĂ€llde . FrĂ„n förtvivlan till hopp . NĂ€sta intervallpass kanske man ska vĂ€nda pĂ„ steken . VĂ€rma upp med en svĂ€ng pĂ„ tre km och sedan köra intervaller. 

Fick Ă€ven in ett yinyoga pass som var som grĂ€dden pĂ„ moset denna underbara dag☀

NĂ„gon som inte haft en lika hĂ€rlig dag Ă€r gubben😳......

2015-02-22 19:06.


Kommentarer till blogginlÀgget


Stackars gubben, man kan ju nästan känna hur illa det känns i hans huvud. Det är för bedrövligt att bli sådär "trött"!
Härligt att du har bättre festkondition och till och med klarar intervaller dagen efter. Bra jobbat!
2015-02-22Har märkt det själv, när man "bara" får typ 1 km uppvärmning innan intervallerna blir de första riktigt sega. Nej 3 km uppvärmning / 2 km nedjogg är det recept som funkar bäst för mig.
Party dagen innan kan nog påverka pulsen och känslan liet med
2015-02-23