FunBeat Tipsar

Elpex visar upp två spännande nyheter - en broms för rullskidorna och rullskidor på is

Intresset för rullskidor ökar för varje år men avsaknaden av en fungerande broms har gjort att många inte vågat skaffa sig ett par rullskidor.

– Vi har tagit fram en broms som är väldigt enkel att använda, berättar Johan Öberg på Elpex. Det är en arm som går upp mot vaden och genom att sträcka fram foten som vid en målgång trycks en platta mot det bakre hjulet och åkaren bromsar farten. Det är väldigt enkelt och ett väldigt naturligt sätt att bromsa.

 

Så här bromsar man med Elpexs nya broms för rullskidor.

Bromsen är redan i produktion och ska vara ute redan i april när rullskidsäsongen drar igång.

Elpex Ice

Den andra nyheten som Elpex visade upp handlar om att kunna utnyttja sina rullskidor även på vintern. Genom att sätta ett par skenor på platsen där hjulen normalt sitter kan rullskidorna användas som långfärdsskridskor.

– Vi såg att allt fler använda stavar när de åkte långfärdsskridskor men att de inte fick samma långa skär som längdåkare, säger Johan. Vi testade att sätta skenor på våra chassin och det fungerade fantastiskt bra. Skridskorna blir stabila och farten överlägsen vanliga skridskor plus att de sväljer ojämnheter hur bra som helst eftersom skenorna är rörliga.

Elpex Ice kommer att kosta knappt 2 000 kronor till konsument och kommer att finnas i butik till nästa vinter.

Nyheten har vi hämtat från sportfack.se. Gå gärna in där och läs fler nyheter från sportbranschen.

2015-02-18 13:26.


Kommentarer till blogginlägget


Genialt enkel lösning. Har längtat efter detta. Ett måste till sommaren
2015-02-18Är det en lösning som går montera på sina befintliga rullskidor? Jag tolkar nästan texten så.
2015-02-18


Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.