Viktor Johansson

Ulricehamnsloppet

http://vasacoachen.nu/

Kom till ett vintrigt Lassalyckan. Kände skidorna och tog en runda som uppvärmning. Jag tog några snabba drag och några riktigt härliga diagonalare i den längre slakmotan. “Vilka spår och vilka bra förhållanden, det här blir riktigt bra”. Jag laddade upp med Umara Intend 45 minuter innan start. En dryck jag är riktigt positiv till, man blir extra laddad när den ko, mer med i bilden.

 Loppet kördes på en småknixig 5 kilometersbana, där vi skulle harva runt i 8 varv. Jag stod i andra led, dock lite för långt bak då jag var lite sen att lägga ut skidorna. Det blev en trång start, med lite små grejer som störde. Jag är alltid för snäll i starterna, släpper in allt för många åkare istället för att köra aggressivt och ta rygg på den som är framför. Det är något jag måste tänka på, eftersom jag alltid jobbar ikapp plus att jag oftast känner mig starkare än de som är bredvid.

Det blev ett springande i backarna, allt för att hitta bättre positioner. Jag körde med klister i botten och kallvalla över, vilket gav ett bra fäste under hela loppet. Tack för tipset Carlsson! Dock blir det alltid sockriga spår när det är sådana här typer av varvlopp och då blir det alltid mer spring/saxning än diagonalåkning. Glid hade jag bra med tanke på förutsättningarna.

Varv efter varv. Till slut blir det svårt att hålla koll på hur många man har åkt, eller hur många man har kvar. Jag var tvungen att tänka till flera gånger; “jo ja har passerat vätskan 5 gånger nu, då har jag 3 kvar. Eller hur är det nu, ska man passera vätskan 8 gånger??”. 

Kroppen kändes bra. Var inte sliten i varken ben eller överkropp. Men det där sista klippet/flåset/aggressiviteten kände jag tyvärr inte. Jag har ju bokstavligen vilat mig till detta lopp. Efter magsjukan och febran i början av veckan är jag trotts allt nöjd med resultatet.

Tid:2:22 

Placering: 53

Distans:40 km

2015-02-02 07:28.


Kommentarer till blogginlägget