Soppa är väldigt smidigt till lunch när man vill har något varmt i magen, men inte tynga ner sig med för mycket käk innan man ska springa. Dagens lunch, tomatsoppa med morot och chili, blev synnerligen trevlig och jag lärde mig att hantera vår senaste köksmaskin på kuppen.
Bild: Tomatsoppa med morot och chili
Köksmaskinen i fråga är en SoupMaker från Philips, och nu kanske vän av ordning tycker att en kastrull och en stavmixer räcker. Det gör inte jag.
Jag dumpar alla saker i maskinen och trycker på en knapp, och knappt en halvtimma senare är soppan klar. Då går maskinen över i varmhållningsläge och kan stå ytterligare en timma innan jag behöver bry mig. Eftersom den dessutom är lite av en termos misstänker jag att den kan stå längre, men under en timma har den varmhållning. Längre än så har jag inte hunnit testa den.
Så medan den kokar upp, mixar och grejar kan jag sno på mig mina skor och springa en runda och få varm soppa när jag kommer hem istället för att behöva stå vid spisen medan soppan ska koka klart och sen behöva passa, stavmixa och greja. Det var just allt trassel och slaskande med prylar som gjorde att jag så sällan gjorde soppa trots att det är gott. Nu brinner jag av soppentusiasm, för mängden disk blir minimal och enkelheten är total.
Nästa experiment blir kanske svampsoppa eller rödbetssoppa. Sparrissoppa vill jag lära mig, och det vore spännande att gör räksoppa också. Pumpasoppa är trevligt och jag älskar broccolisoppa med ädelost redan innan jag testat den, det vara måste vara gott! Det låter fantastiskt!
Jag gillar soppa, sa jag det? ;-)