FunBeat Tipsar

Anmäl dig till Skistar Everest Challenge - Världens första hinderbana vintertid

Den 7:e Feb 2015 tar vi Mount Everest till Hammarbybacken i Stockholm. Världens första hinderbana vintertid som dessutom efterliknar förhållandena på Mount Everest. 

I denna äventyrstävling springer du genom snöstormar, klättrar över glaciärsprickor, drar dig uppför isväggar och får chansen att uppleva den tunna luften på 8000 m höjd. Du behöver endast hjälm, träningskläder, handskar, sportglasögon eller goggles och ett par skor med bra grepp.

Utmana dig själv, en vän eller kollega i årets tuffaste löp- & äventyrstävling!

Äventyrstävlingen är öppen för:

  • Barn & Ungdom
  • Mix (individuell eller lagtävlan)
  • Par (2 pers. inkopplade i 5m rep)
  • Elit (pannlampa + 10kg ryggsäck)

Utmana dig själv, en vän eller kollega i årets tuffaste löp- och klättringstävling!

Banan i Hammarbybacken

Du skall ta dig 3,5 ggr uppför Hammarbybacken, totalt 330 höjdmeter och 3 400 längdmeter. Banan är skapad för att efterlikna de tuffa förhållandena som råder på världens högsta berg Mount Everest. 

Skistar och grundaren Fredrik Sträng kommer att bygga hinder som utmanar din höjdrädsla och förmåga att arbeta i lag. De som vill genomföra detta tuffa äventyr kommer att behöva visa prov på stark vilja, koncentrationsförmåga, balans och kunna fatta snabba, intelligenta beslut. 

Barn/ungdom kör 1,5 ggr uppför Hammarbybacken, totalt 143 höjdmeter och 950 längdmeter.

Mer information om tävlingen hittar du här

2015-01-19 17:26.


Kommentarer till blogginlägget2015-01-20


Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.