FunBeat Tipsar

Triathleten Jan Frodeno siktar mot seger på Kona 2015

Canyon växlar upp engagemanget inom triathlon genom att påbörja ett samarbete med den tyska topptriatlhleten Jan Frodeno. 2015 kommer Jan att ställa upp I mellan- och långdistanstävlingar över hela världen.

Det känns otroligt bra att Jan cyklar på Canyon. Han fungerar väldigt fint ihop med resten av teamet och våra medarbetare. Han levererar alltid på topp, precis som oss när det gäller produkterna. 2015 blir Jans andra år som långdistanstriathlet. Vi kommer att hjälpa honom med det material som krävs för att nå säsongsmålen. Jan kommer dessutom med sin erfarenhet och känsla för detaljer vara en viktig del av vårt utvecklingsarbete” berättar Canyons grundare och VD, Roman Arnold.

Rätt cykel är nyckeln till framgång inom triathlon. Att byta cykel är inget man gör hur som helst. Att arbeta med Canyon är ett medvetet val som krävde en hel del eftertanke, när jag började titta noggrannare på cyklarna och hälsade på Canyon blev det däremot ett lätt val som känns helt rätt. Jag har satt ett personligt mål att vinna VM på Hawaii i år och när det gäller cykelvalet känner jag mig helt trygg med min Speedmax. De första testerna på cykeln förstärkte den känslan” säger Jan Frodeno.

Jan har länge varit rankad bland de bästa. Bland hans segrar imponerar OS-guldet I Peking och ett stort antal pallplatser I ITU-världscupen. När det tyska laget vann VM-stafetten 2013 var Jan en viktig del av laget. 

Efter ett par segrar i mellandistans började Jan med långdistanstriathlon sommaren 2014. På EM kniper han direkt ett brons på Ironman-distansen. På VM i Hawaii lyckas han också med att komma trea, en imponerande bedrift av en triathlet som precis börjat med den långa distansen.

Efter att ha uppfyllt drömmen om ett OS-guld är det självklart för en triathlet att sukta efter segern på Kona. Till sin hjälp har Jan Canyon, både på tävlingsbanan och som teknisk support innan ett race.

2015-01-09 13:04.


Kommentarer till blogginlägget

Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.