Mikael Persson

Träningen sedan nyår

På den 8:e dagen av det nya året 2015 var jag med på Hemlingby Löparklubbs torsdagsträning. Ca 10 deltagare joggade i 6-minuterstempo 5-km-banan för Bore Cup följt av en paus och sen fri fart densamma. 31 minuter på första varvet och 26 på andra. Mycket halt efter snöfall och efterföljande tö och tillfrysning. Någon minusgrad i Gävle denna kväll.

Annars fick jag till ett backintervallpass i Stigslundsbackarna i måndags kväll. Kändes bra! Bra att ha tillgång till några backar i annars platta Gävle.

I fredags var jag på gymet en timme och på nyårsafton var jag med på årets sista tävling, orientering med gemensam start vid Allmänninge Fäbodar 5 km ut i skogen från E 16 nära Valbo. En bana på 7 km avverkade jag på 66 minuter och var 21 minuter efter den bästa men så är det ju elitlöpare också. Härlig tävlingsplats vid sjön Sälgsjön och efterföljande bastu i tunnbastu och korv med bröd i grillstugan gjorde en bra start på årets sista dag! Att få vistas i en fäbod är ju inte helt fel det heller, en av mina största drömmar är att någon gång få driva en levande fäbod.

Såja, årets träning är igång någorlunda, nu hoppas jag på en halvmeter snö så skidlaggen får tas fram.

2015-01-08 21:30.


Kommentarer till blogginlägget