Janne Johnsson

Man ska ha Årsplanering

Årsplaneringen är nu lagd och jag delger den för att veta hur jag tänkte och kunna förklara vad som blev fel, mest för mej men även för andra.

Det finns 2 stora perioder, 1:a och 2:a halvåret, B.M. och E.M. (före å efter Motala). Börjar med hur 1:a perioden lite grovt ska vara.

Jag tänker ge det här en riktig chans, jag åker till Motala för att stå på pallen, japp så är det. Realistiskt?? NÄÄ! men det skiter jag i.

Jag tänker träna lite mer än jag någonsin gjort + 2 timmar. Ökningen är 50% mot första perioden 2014 låter mycket men bara 12% mot 2012. Utöver det ska jag lägga till 2 timmar funktionell träning. För en som aldrig stretchat eller styrketränat är det en utmaning som kräver en del självdistans. 3ggr sim i veckan, helst 2 kvalité. Minst ett cykelpass Varje vecka. Massa löp, långt å lugnt. siktar på 150 mil både cykel å löp in i Motala, Gärna mer cykel på lite bekostnad av löpningen

Lite mer detaljerat nu, kan inte ta alla detaljer :-) för om sanningen ska fram så har jag race planerna klara i många fall.

Börjar året med att gå ner i träning och testar ett, för mej, nytt sätt att toppa till den 10/1. BoreCup del 2, egentligen ett 0-lopp men blir ett litet a-lopp :-) bara för kulskoj.

Jan-Mars, Bara nöta på enligt grund plan, börja cykla om vädret tillåter.

April, litet påsklov. Börja cykla och kanske lite fart i löpningen, någon tävling kan det oxå bli

Maj, Nu ska det som missats på cykeln tas i kapp. Öppet vatten simningen ska i gång, ska vara tidigt i sjön. En del löptävlingar. Tripremiären i Hallstahammar ser jag som ett avslut på träningen och den ska genomföras så fort som möjligt med minsta möjliga ansträngning.

Juni, Borås? (hjälp), Uppsala SMsprint=A-Race, motion olympisk dan efter=chill. Sen blir det mest vila och korta pass sista 2 veckorna.

2:perioden: Nu är slut på Tri och träning för i år. Kommer att kliva ner till kanske 4 timmars motionerande i veckan ink. tävlingar

Juli-Agusti, Tävlingar, Swimrun, Fjällmara, och lite på skoj så där, Vansbrosim vem vet.

Sept-Dec Mycket väderberoende men gissningsvis MTB :0 och varför inte skate, lite små löplopp närområdet blir det nog.

2015-01-01 11:38.


Kommentarer till blogginlägget


Bra med plan. Go for it. Lyssna på kroppen under tiden och justera efter det. Liten skada läker snabbt men blir lätt värre om man inte sköter den.
2015-01-01Vi ses på pallen i Motala;-)
2015-01-01Ja som sagt Janne Lycka till som du sa till mig, vi ses på badhuset då bla ;) Nu kör vi mot våra mål.
2015-01-01Lycka till i din satsning, jag håller tummarna och känner jag dig rätt står du på pallen i Motala...Go for it ;)!
2015-01-01Härligt Janne, alltid lika roligt att läsa det du skriver. Bra målsättning inför Kalmar, däremot skulle jag nog försöka få några cykelmil till innan dess. Framförallt några längre, 15-20 mil i början och mitten på Juli. Vi ses ute på arenorna. God fortsättning på nya året!
2015-01-01Den där pallen i Motala får allt bli stor om vi alla ska få plats;-)
2015-01-02God Fortsättning Stefan! Klart vi ses på arenorna men inte i Kalmar, avslutar tri säsongen i juni med vissa undantag. Så de ända cykelmilen i Juli blir nog när jag blir omcyklad av dej på årets höjdpunkt: Hosjöstrand Triathlon
2015-01-02-Gigantisk, sa Bull
2015-01-02Ja du Janne! God fortsättning till dig med. Hade väl tårar av skratt när jag läste ditt inlägg och fattade inte att det är Motala du menar och inget annat! Skulle det vara så att jag, mot förmodan, cyklar förbi dig här i Hosjö så vet jag vem som kommer kutande sen må du tro!!!
2015-01-02