Anna Karin D

......och Gott Nytt År

Sista dagen på 2014, snart börjar ett nytt år. 

I morgon är en dag då det är dags att ta tag i allt det där som aldrig blev av i år, heller. Förändringsdags!

Fast i morgon orkar man nog inte eftersom man är lite matt efter att ha hållit sig vaken alldeles för länge för att kanske kanske se en och annan raket i den kompakta dimman. Och eventuellt smutta pliktskyldigt på det sursmakande mousserande vinet som får tungan att fastna i gommen. Så förändringarna i livet får anstå till den andra januari. Eller till den 5e, som är en måndag. Det är alltid bra att starta på nytt på måndagar. Men, när jag tänker efter.....så infaller ju ännu en svårbegriplig helgdag den 6e, och är det helg så är det, då får man vila sinnet lite. Onsdag den 7e blir bra. Då kör vi!

Men vad ska jag starta upp för omöjligt  förändringsprojekt i år? Vilket löfte ska jag inte hålla år 2015? Vilken utmaning ska jag stressas av?

Antagligen kommer jag fortsätta sucka mig genom ännu ett år, ha några suckfria och klart skinande gyllene ögonblick förhoppningsvis att minnas. 

Jag kanske skulle sluta sucka? Bli sådär underbart sprudlande positiv och full av energi, anta utmaningar med lust och liv. Studsa fram och le med hela ansiktet (fast då blir jag så j-a rynkig så det får nog vara) och se alla motgångar som möjligheter. 

Älska mig själv och min kropp och själ och min omgivning och göra ett otal goda gärningar. VARA SNÄLL!!!!! Snäll, fatta....vänlig....

Ja, det blir bra.

Och så ska jag äta mer protein och mindre choklad. Kvarg och pumpafrön. Fast egentligen....nä. Men alla kakor får det vara slut med, hör du det Per! I allafall på onsdagar.  

Men till vad nytta? Springer jag fortare, blir jag snyggare av detta? Icke. (Kan förresten någon ge mig ett tips om hur jag flyttar fett från fula ställen på kroppen till mer estetiskt tilltalande? Nä, misstänkte det. Det går inte! Ett annat omöjligt projekt är triceps. Aldrig mer linne, aldrig mer provrumsspegel).

Ok. Nu är det iallafall bokslutsdag. I år har jag tränat styrka 99 ggr, mot 77 ggr förra året. Det är ju bra, men märks det?

I år har jag upptäckt det fina och sköna i att äga en racercykel och att använda den. Det har blivit några mil. Jag har sett mer av min skånska omgivning på en sommar än jag gjort de första 20 åren här i Lund.

I år har jag sprungit ett marathon i Tokyo, och det är ett glimrande ögonblick, en känsla av fullbordan, ren lycka. Årets absoluta höjdpunkt. 

I år har jag lärt mig hur det känns att ha hälsporre. Det var om inte skönt, så nyttigt, det lärde mig en del, fick mig att upptäcka annat.

I år har jag blivit ett år äldre. Som vanligt.

Men jag ska fundera lite mer på nästa år, någon dag till. Det räcker inte med kvargen och snällheten. Måste planera något roligt också.....

GOTT NYTT ÅR alla mina vänner!

2014-12-31 13:57.


Kommentarer till blogginlägget


Gott Nytt År, Anna D. Som vanligt blir det ett nytt år även om vi värjer oss i det längsta.
2014-12-31Ok, jag är med på att skippa kakorna onsdagar, inte så uppoffrande (blir värre om du drar in fler dagar  ).
Nittionio styrkepass, de märks helt klart, absolut! Jag hann inte riktigt med lika många. Får skärpa till mig 
Tack för ännu en härlig blogg. Det var ett tag sedan. Dom ska komma spontant men jag önskar gärna fler under 2015.
Gott Nytt År till dig (lär visserligen säga det senare ikväll) och alla vänner här på Funbeat.
2014-12-31Jag undrar stillsamt vad de stackars kakorna gjort för att inte få vara med på just onsdagar? Jag kan äta minst en kaka varje onsdag som motvikt - ett lagom ambitiöst nyårslöfte för min del :-)
Visst är det bra att vara positiv och glad, bara alla de andra känslorna man har också får lov att vara med. Annars blir det mycket yta och lite djup...
2014-12-31Underhållande läsning på Nyårsdagens morgon som får mig att dra på smilbanden av igenkännande! Tack! Fick mig också att fundera på vad jag själv håller på med! Finns en del att justera...får också fundera lite till! Jag är ju den som inte räknar ut och planerar så mycket, det får ofta bli som det blir just för stunden. Ostrukturerad,kan man väl kalla det-:) att bli slav under sin träning vill jag inte bli men att köra lite annorlunda än vad jag gör idag är ett måste OM jag vill hålla mina resultat eller rent av utvecklas något. Livspuzzlet i övrigt måste också fungera och känns just nu som det allra viktigaste. Träning är det som gör att jag orkar med det andra...närmsta målet just nu är IVSM i mars därför blir det en promenad i eftermiddag-:) Gott nytt träningsår!
2015-01-01Tack för era kommentarer! Eva...vi kan ju inte bromsa tiden! Per: kakfri onsdag från och med nästa vecka....vi ger dem till Helena! Och Helena, du har förstås rätt, vad vore livet utan kontraster? Det är topparna och dalarna som ger livet färg och spänning. Händelsefattiga raksträckor är ok, men absolut inte för ofta! Majvi: ostruktur kan vara lösningen på mycket, alltför mycket planer kan hämma lust. Så känner jag! Pussel är kul och utmanande, även livets. IVSM.....hmm....
2015-01-01Härlig läsning! Gott Nytt År!
2015-01-02