En FunBeat-användare

Du är inte inloggad på FunBeat.

För att titta på den här personens träningsdagbok och profil så måste du logga in på FunBeat.

Oplanerad motion på julaftonskvällen

Tio i sju på julaftonsmorgonen startade min färd mot Adak och mor och far. Pinnade på rätt så bra och när jag passerade Östersund (halvvägs) inser jag att jag skulle hinna fram till julmiddagen. Planerad ankomsttid klockan halv fem. Glad i hpgen och öm i kroppen stannade jag av i Lycksele i tron om att nu är det maximalt 1,5 timme kvar innan god mat, familjen och vila. Väglaget har perfekt hela vägen upp så jag pinnade på rätt så bra. Men strax före Enrbacken, en ynka timme från Adak, hände det som inte fick hända. Bilen började gå ryckigt, lade av och började lukta riktigt illa. Lyckades parkera i en backe precis vid en oskottad avtagsväg.

I stället för att låta irritationen ta överhanden var det bara att försöka se det positiva i eländet. Mamma fick avbryta julförberedelserna och hämta mig. Bilen kunde ju inte stå på vägen så det var bara att ta fram bilkittet och spaden. Att skotta snö är ett perfekt sätt att hålla värmen en timme när det är minus 23. På med täckbyxor, mössa, vantar och varm jacka. Skottar fram en bra bit av den oplogade vägen så när mamma kom fram var det bara att putta in bilen så att den inte var i vägen för trafiken.

Är riktigt glad för de människor som stannade och frågade om jag ville ha hjälp. Alla önskade en god jul och jag fick försäkra dem om att hjälp var på väg innan de åkte. Det var inte många som bara körde förbi.

Jag ör tacksam över att jag alltid kör runt med en spade, yxa, varma kläder samt ett gott humör. I stället för att bli arg bertämde jag mig för att se fördelen med att bilen stannade där den gjorde. Den kunde lika gärna ha stannat mellan Åsele och Lycksele. Jag fick bra med motion och jag har aldrig tyckt att snöskottning har varit tråkigt. Idag blir det att hämta bilen och se om den går att laga. Då både min far och bror kan det där med bilar fick jag många intressanta frågor om precis hur bilen lät och precis hur bilen luktade. Tyvärr kunde jag inte riktigt svara på frågorna. Tydligen kan en bil dom luktar illa lukta på många olika vis.

Jag och mor kom hem precis i tid till middagen så hela familjen fick äta tillsammans. Julfirandet var hur roligt som helst även om jag var tröttade än en sömnsjuk sengångare. Fick bland annat en sådan där träningsklocka från garmin forerunner av hjärtat. Tyvärr är det för kallt att vara ute och springa just nu men under gårdagen blev det mildare och mildare. Vid hemgång var det bara -17 så vem vet 😊  

2014-12-25 09:38.


Kommentarer till blogginlägget


Tänk att det finns sådana ställe kvar i Sverige. Hade det varit här i söder lovar jag att de flesta bara kört förbi. Märks att är man uppväxt där behov av hjälp finns så hjälper man. Hade det nu bra och hoppas du snart får ut och prova julklappen.
2014-12-25Alla var fulla med julstämning och var väldigt trevliga. Ungefär hälften av alla som passerade stannade och pratade med mig, 25% saktade ner för att se om jag gick mot dem för att be om hjälp men eftersom jag stod kvar med min spade åkte de förbi. Resterande swishade förbi i oförändrad fart. Blev ett intressant socialt experiment på något vis. Men andelen som stannade eller kollade om jag kunde behöva hjälp var väldigt hög. Är glad att det hände i mitt älskade lappländska inland istället för på en stressad och högtrafikerad motorväg där ingen vågar/orkar stanna.
2014-12-25Va bra att det ordnade sig, men hur gick det för bilen?

2015-01-19Bilen är fortfarande död uppe i Adak. 2 saker är bytta och en tredje mojäng skall bytas. Funkar inte det skall de lämna in den på felsökning och kostnadsförslag om de hittar något fel. Annars blir det väl en ny bil och skrotning av den gamla. Om den går är den värd mellan 10' till max 20'. Vill inte lägga ner för mycket på den. Men en 3000 är den värd. Är nu uppe i 1600 kronor...
2015-01-19