FunBeat Tipsar

Ny serie med ultralätta liggunderlag från Sea to Summit

Liggunderlagen har utvecklats med sovkomfort i fokus. Man har kort och gott haft som målsättning att göra ett liggunderlag som är lika skönt att sova på som din egen säng därhemma - utan att för den skull väga bly.

Liggunderlagen är tillverkade enligt en ny teknik med Air Sprung Cells™, ett slags fjädrande celler som liknar s.k. pocketfjädring i vanliga madrasser.  

Själva cellerna i liggunderlaget är designade som kommunicerande kärl och fungerar därmed som spiralfjädrar i en madrass som fördelar kroppsvikten jämnt över underlaget och anpassar sig efter kroppens konturer och tryckpunkter. Och gör att du kan sova lika bra som hemma i sängen, trots att du är ute på fjället eller på paddelturen.

foto från outnorth-bloggen

Sea to Summits liggunderlag kommer att finnas i tre modeller samt i isolerade (med både Exkin Platinum®, som reflekterar kroppens värme tillbaks upp till användaren och Thermolite® mot underifrån kommande kyla) och oisolerade varianter. Och i flera längder och bredder.

De tre modellerna skiljer sig åt vad gäller antalet Air Sprung Cells™ och om det är en-lagers eller två-lagers madrass. 

En gramjägare väljer kanske ett enlagers liggunderlag, vill man däremot ha mesta möjliga komfort väljer man kanske i stället ett tvålagers som inte bara ger mer värme och komfort, utan också ger möjlighet att finjustera stödet från madrassen tack vare de dubbla, separata, lagren.

Samtliga liggunderlag är utrustade med en multi-funktionsventil som gör det enkelt – och snabbt! – att både blåsa upp, tömma och finjustera. Liggunderlagen kan blåsas upp med munnen tack vare den antibakteriella invändiga behandlingen, eller så köper man till någon av de smarta pumparna - som också kan fungera som packpåse!

Liggunderlagen visade Sea to Summit upp på den stora Outdoor-mässan i Friedrichshafen i somras och vann då en Outdoor Industry Award för två-lagersvarianterna (Comfort Plus).

Liggunderlagen lanseras till våren i Sverige, men redan nu har faktiskt Outnorth fått tag på några av varianterna till sin julkampanj.

Outnorth har redan fått prova liggunderlagen, och de har skrivit om dem i sin nya kundtidning och även meddelat att de kommer att skriva om dem på Outnorth-bloggen snart.

Se Outnorth-bloggen här

Men full lansering i Sverige blir alltså först till våren.

2014-12-11 15:13.


Kommentarer till blogginlägget

Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.