FunBeat Tipsar

Grundaren bakom Tough Viking startar tävlingen Stockholmssimmet

Stockholmssimmet sker i Djurgårdsbrunnskanalen och Djurgårdsbrunnsviken lördagen den 1 augusti 2015. Tävlingen har som målsättning att etablera sig som en av Sveriges två stora Open Water-simtävlingar, samt att få fler personer att våga testa att simma i öppet vatten. 

Stockholmssimmet riktar sig både till motionärer och elit. Deltagarna kommer att kunna välja att simma antingen 3,3 km eller 1 km. Vid 3,3 km sker starten vid Sjöhistoriska museet på Djurgården och vid 1 km sker starten vid Djurgårdsbrunnsbron. Målgång sker vid båda distanserna invid Lilla Sjötullsbron där Djurgårdsbrunnskanalen möter Saltsjön.

Stockholmssimmet arrangeras med simklubben SK Neptun, och är sanktionerad av Svenska simförbundet.

”Med erfarenheten av att bygga Tough Viking, Stockholmssimmets fantastiska läge på Kungliga Djurgården, den hälsotrend som råder idag, samt med en engagerad huvudsponsor som Coca-Cola i Sverige i ryggen är vi övertygade om att detta kommer bli en stor och uppmärksammad tävling”, säger David Klint Tough Vikings grundare.

Coca-Cola i Sverige ansluter sig som huvudsponsor till tävlingen genom initiativet Simma Sverige. Simma Sverige är en gemensam satsning tillsammans med Svenska Simförbundet med syfte att få fler svenskar i rörelse genom simning. Samarbetet sträcker sig över flera år och har som mål att nå 120 000 människor under 2020.

”Simning börjar bli trendigt och framförallt simning i öppet vatten. Vi ser stora möjligheter med denna tävling och är övertygade om att många svenskar kommer att upptäcka tjusningen med att få genomföra en öppet vatten-tävling mitt i Stockholm, säger Peter Bodor, kommunikationsdirektör på Coca-Cola Enterprises Sverige."

Övriga partners som anslutit sig till tävlingen är bland annat Funbeat och Outside.

2014-12-05 12:37.


Kommentarer till blogginlägget


Coca-Cola som huvudsponsor tll något "hälsotrendigt". Vart är världen på väg
2014-12-05


Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.