En FunBeat-användare

Du är inte inloggad på FunBeat.

För att titta på den här personens träningsdagbok och profil så måste du logga in på FunBeat.

avslappning på gymmet och klagosång

Nu är jag inne på sista veckan av flytten. Lägenheten är tom på möbler och jag får sova på en luftmadrass. I kväll förflyttas grovsoporna ut till soprummet för hämtning och städarna kommer på torsdag, besiktningen sker på fredagen. Jag är väldigt glad över att jag tagit ledigt på fredagen och att jag har ledigt måndag och tisdag till veckan för att bara pusta ut. 

Kroppen har varit rastlös och den senaste veckan har flytten upptagit 24 timmar per dygn. Jag har därmed lovat mig själv att jag skall träna varje dag denna vecka. Igår blev det ett kortare styrkepass och ett löppass på bandet. Nu börjar jag få in snitsen med löpning och det känns väldigt bra. 

Jag har på något vis hakat upp mig på att gränsen mellan jogging och löpning går vid ett tempo på 6 min per km. Det stämmer nog väldigt bra på mig då stegen känns annorlunda mellan 9 och 10 km/h. Det har blivit lite av en fix ide att jag skall orka löpa i stället för att jogga. Utvecklingen verkar gå åt rätt håll. 

Exempel på detta är bland annat träningen söndagen den 16:e. Jag var rastlös och flytten hade gjort så att jag inte fått träna som jag velat. Efter ett gympass kände jag att benen bara ville flyga iväg. Jag gick "hem" och bytte om och hade inga problem med milen. Det blev en dryg mil och milen gick på 1:04:14. Vet inte vad som var den bästa nyheten för mig. Att hålla (för mig) ett så bra tempo på milen utan att vara speciellt trött eller det faktum att knän och höfter inte visade några tecken på att vilja krångla eller vara utmattade. 

I går kom ytterligare ett tecken på att träningen går åt rätt håll. knappade in ett halvtimmesprogram med varierande lutning och klarade 5km före klockan kom till 00:00. Insåg även lite för sent att jag kunde öka tempot utan att det blev jobbigare. Det är så skönt att känna framsteg. 

Men det bästa med gårdagens pass var nog det faktum att jag tog mig tid att träna. De senaste veckornas flyttstress har inte varit nyttig. Huvudet är fullt av "att göra" listor och måsten. Att då ta sig tid att först pressa musklerna lite och sedan springa på löpbandet var bättre avslappning för kroppen än vilket fredagsmys som helst. 

Men jag ser slutet av tunneln, snart kommer jag att få träna ungefär som jag vill. Det blir kanske inte så mycket löpning då jag kommer att ha begränsad tillgång till löpband under vintern. Men jag längtar verkligen efter att ha tillgång till ett gym som har öppet dygnet runt, en kilometer till skidspår/elljusspår och det kommer att bli väldigt roligt att försöka finna nya roliga rundor att springa till sommaren. 

Men tills dess får jag i några dagar till försöka klara av alla "att göra" listor och post-it lappar med måsten.

2014-11-25 09:41.


Kommentarer till blogginlägget