Maria S

Skidåkning - så enkelt men ändå inte

Hoppas Skidskola för vuxna blir av i år också i Sävast för där känner jag mig hemma. Där finns det de som tränat länge som åker i sin grupp, och så finns det de som nyss har börjat. Till och med de som aldrig stått på ett par skidor är med.

Skidåkning som är så enkelt men ändå inte. När jag tänker mig vinterns kommande pass i längdspåren ser jag framför mig en harmonisk Maria svischandes ner för backarna och tar fart nedför för att bara flyta uppför stakandes med en bestämd och lycklig min. Som tjejerna i SkiProAm till exempel. Eller Charlotte Kalla. Fast inte lika fort såklart. Åker där i lite lätt snöfall med fina vinterlika snöflingor som dalar ner mellan träden och allt är bara vackert. Jo, just det.

Samtidigt när jag gräver i arkivet från förra året så kryper det fram bilder av alla de där gångerna man var ute och försökte få grepp om detaljerna som måste till. Så där som det verkligen ser ut när man själv åker. Det där som gör att det inte ser ut som de snabba rosa tjejerna och Kalla. Inte alls faktiskt. Inte ens när man försöker åka och tänka extra noga på tekniken.

Ser framför mig den där bilden av mig uppe på parkeringen med skidor och stavar spretandes åt alla håll när...

Skidåkning - så enkelt men ändå inte

2014-11-12 23:12.


Kommentarer till blogginlägget