Robert Thor

Från pb till hostan from hell, summering 2014

Summerar 2014 redan nu då säsongen ärslut och jag har startat upp träningen inför Kalmar -15

Körde Szalkais marathon sub4 program nov-dec och det var riktigt bra att få struktur på passen och att ha ett syfte varje gång.Upp emot 6-7h/v, långpass varje helg och det flöt på riktigt bra.

En vecka på Mallis och team snabbare tillsammans med Jonas blev en höjdarvecka, fokus på cykling och simning. 26h träning på en vecka med ett fantastiskt roligt gäng.

Startmilen, första loppet på året blev pb med 8s och första gången med negativ split.Otrolig känsla att komma ikapp löpare på andra varvet och känna sig stark.

Stockholm marathon blev både en besvikelse och en glädje.Pb med 29min men långt ifrån målet på sub4h. (4h15).Sub 4h höll till 32km sen tog benen slut med kramp i ljumskar och vader.Sista milen tog 1h12 och var en misär.Direkt efter loppet fick jag feber i några dagar.

Lysekil triathlon gick något sämre än planerat, återigen så tappade jag på slutet av löpningen.Verkar som om jag varje gång går ut för hårt och sen blir straffad i slutet på tävlingen.Efter Lysekil fick jag hostan från helvetet. Som jag fortfarande idag inte blivit helt av med.Träningen blev lidande och juli, augusti är två förlorade månader.

Ångaloppet med Jonas genomfördes trots hostan och varje gång jag klev ur vattnet så trodde funktionärerna jag fick en hjärtattack av allt host och slem.Tungt att vara den ”klena” av oss, Jonas fick vänta in mig under hela loppet. Turligt nog så var jag lite starkare på simningen så det blev en mental återhämtning.Passade på att trampa ner i ett hål och faceplanta duktigt samt fixa en blå tå.

Tänkte ställa in Sala silverman men körde för att det är en trevlig tävling och vi var ett helt gäng från ÖAIK.Simmade riktigt bra med en känsla av ”är vi redan vid nästa boj”, stor skillnad från förra årets ”är vi aldrig framme vid nästa boj”. Gick dessutom några minuter snabbare.Även cyklingen gick snabbare men det var inte tack vare träning utan pga den nya tempocykeln.Löpningen kraschade som förväntat.Sluttiden blev dock bara några minuter längre än förra året och en positiv överraskning.

Totalt så blev det 232h träning under 2013-10-01 – 2014-09-3054% löpning.16% simning och där är en skillnad från föregående år, har hållit igång simningen riktigt bra.K-box med Wilma introducerades detta år, riktigt bra genomkörare för hela kroppen.Även Yoga har fått en naturlig del i träningen, testade yoga på Mallis och gillar det skarpt. Förhoppningsvis så blir jag smidigare och får en bättre kroppsuppfattning.

2014-10-20 21:33.


Kommentarer till blogginlägget