Mikael Persson

Gavleterrängen 12/10

Detta lopp dök upp som gubben i lådan och det passade in i sambo-schemat. 100 kr startavgift lät bra tyckte jag och jag var med förra året också och det var ett trevligt lopp då. Tog det som ett långpass; joggade dit 23 minuter och så lite snabbryck som sista uppvärmning. Fin dag, kortbyxor och tische var givet, såg folk springa i långa tajts!! Jösses vad varmt det måste varit.

Till skillnad mot förra året hade jag nu sällskap även efter delningen av 5- och 10 km-banan och hade ett gäng framför mig som jag kunde sikta på att ta igen. Närmade mig eventuellt men inte markant, fick kämpa på ordentligt men när det blev lite mer sten och rötter efter ca 5 km kom jag ifatt 3 st.och drog förbi direkt, såg inte till dem något mer, såg en rygg vid 7 km men kom inte ifatt före målet.

Placerade mig på 16:e plats av 32 herrar på min tid 52.08, banan är kuperad och lite geggig så därav den förhållandevis långa tiden. Segraren hade 39 minuter vilket var nytt banrekord.

Sprang också hem över Hille och sammanlagt blev det ett pass på 1 timme och 54 minuter. Riktigt segt på slutet men ett bra pass!

Ett lopp jag verkligen kan rekommendera! Trevlig stämning och fin tävlingsarena och så bjuder Gävle Skidkamrater på korv med bröd och lottar ut en del priser. Träffade många bekanta inom orientering, löpning och triathlon. Banan är tuff men fin, bred och lättlöpt i övrigt. Lite blött här och var dock men så ska det vara på hösten!

2014-10-20 20:07.


Kommentarer till blogginlägget


:) Sprang jag med i både långärmad underställströja, t-shirt, långa tights och ett varmt pannband över öronen. :) Tyckte jag var perfekt klädd! Underbart lopp var det iallafall!
2014-10-20Va???? :-)
2014-10-21