FunBeat Tipsar

VÄRLDSREKORDSFÖRSÖK – 48 timmar på löpband

Tänk dig att du springer från Stockholm till Jönköping, på två dygn. Det är den sträcka Kristina Paltén, 43, tänkt tillryggalägga – på löpband. Hon springer, men kommer ingenstans. När bandet stannar är hon kvar på Actics anläggning i Kista.

I februari 2013 raderade hon ut kanadensiskan Theresa Dugwells världsrekord på 93,43 kilometer genom att springa 107,49 kilometer på 12 timmar på löpband. 

Men Kristina Paltén nöjer sig inte med det. Den 5:e november klockan 12:00 fyrdubblar hon tiden och börjar en löptur som slutar först 48 timmar senare, fredag den 7:e kl 12:00. 

Då hoppas svenskan ha slagit Martina Schmidts rekord på 309,8 kilometer som sattes 2006 och därmed erövra ytterligare ett världsrekord.  

Kristina, vad krävs för att springa så långt?

-En enorm massa träning och en extrem målfokus. Magen behöver fungera under loppet och jag behöver lyckas med att styra tankarna åt rätt håll. 

Hur känns det den här gången, jämfört med förra?

-Förra gången var jag relativt säker på att sätta rekordet. Jag har som längst sprungit i 24 timmar och vet att jag klarar det. Nu ska jag springa dubbelt så länge som jag någonsin gjort. Martinas rekord är dessutom riktigt bra – det ska bli spännande att se om jag klarar det här.

Följ försöket på Twitter: @ActicKista #WR48h                           

Facebook: https://www.facebook.com/pages/ActicKista/1391789...

www.palten.se

2014-10-14 14:04.


Kommentarer till blogginlägget

Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.