FunBeat Tipsar

Ramundberget satsar på tidig skidpremiär

Ramundberget, i Härjedalen, satsar på tidig säsongsstart - öppnar skidanläggningen redan till höstlovet 25:e oktober med både alpina nedfarter och längdspår. 

Svt-profilerna Ann Söderlund och Johanna Westman kommer tillbaka och åker skidor, bakar, komponerar middagsbuffé och hittar på en massa Halloweenbus för barnen.

”Vi satsar på en tidig säsongsstart även i år och öppnar upp med både alpin- och längdskidåkning redan 25:e oktober”, säger Kalle Ljungberg, Sportansvarig Ramundberget Alpina AB. ”Gradantalet nattetid har nu börjat sjunka under nollan och första snön har redan lagt sig på Skarsfjället”

Ann Söderlund och Johanna Westman trivs i Ramundberget

Ann och Johanna som har åkt skidor sedan barnsben tackade direkt ja när de fick frågan om att komma upp under Höstlovet 2013 och ser fram emot årets vecka. Ann som just nu är aktuell med dokumentären ”Djävulsdansen” i Svt tillsammans med Sanna Lundell säger ”att få återupprepa förra årets höstlovssuccé känns toppen! Ramundberget är min och familjens fjällenfavorit. Allt finns inom räckhåll. Bästa backarna, bästa maten, bästa gänget, bästa hänget!”

Tradition av snö och skidåkning

Ramundberget, en liten skidort i Härjedalen som är en del av Funäsfjällen, har sedan 1936 erbjudit kombinationsskidåkning av alpint och längd för alla som uppskattar äkta svenska rena fjäll och en aktiv livsstil.

Inför tidigare skidsäsonger har kraftiga investeringar gjorts i form av snöanläggningar för både alpin- och längdskidåkning. Detta tillsammans med den nya linbanan bidrar till ökad möjlighet att erbjuda en lång säsong utav kombiskidåkning. 

Öppning redan 25:e oktober och avslutning i april.

2014-09-23 09:15.


Kommentarer till blogginlägget

Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.