Robert Thor

Vägen mot Kalmar Ironman

Målsättningen för 2015 är spikad.

Det blir Kalmar och Ironman debut, något som jag har tänkt och jobbat mot sedan jag avslutade en svensk klassiker 2010. Det blir även ett 10års jubileum på mitt nya smalare och friskare liv.

Vad är då förutsättningarna?Har senaste åren legat på 160-200h träning mestadels löpning och avverkat några olympiska och ½ ironman tävlingar.4st maror har det oxå blivit som förberedelser.Tyvärr så har jag på samtliga maror tappat mycket på slutet och vet inte riktigt varför.Cykling ligger däremot för mig, 2st vätternrundor utan större problem och detta utan särskilt mycket träning.Simningen går framåt, fortfarande bristande teknik men det får ses som en förbättringspotential.Tittar man tillbaka så har ett krånglande knä spökat men sedan något år så har jag inte haft några känningar alls, tack osteopat Jerker.

Vägen fram:

För det första så ska jag inrikta träningen på triathlon och inte enbart löpning.Har anlitat Micke i klubben som coach och han kommer göra ett träningsschema anpassat för mina förutsättningar, det känns väldigt inspirerande att få hjälp av en erfaren triathlet.Inför Stockholm maraton så körde jag ett träningsupplägg från nätet och trivdes med att få vilka pass som skulle köras osv.Största utmaningen kommer vara att lägga till ytterligare 3-4h/vecka träning.

Planerad basvecka är 2sim, 2löp och 2cykel pass. Kompletterar med 1yoga och 1styrke/K-box.

Micke har en klok inställning och det är att hälften av träningen kan bedrivas utan att det drabbar familjen d.v.s. träna på mornar innan övriga har vaknat till, lunchpass, sena kvällspass.Räknar med att hamna på ca 350h träning under 2015.Simning är lätt att få till då Gustavsvik ligger granne med jobbetLöning går alltid att klämma in och långpassen med ÖAIK är en höjdare som alltid prioriteras.Få tid till cykling kommer bli utmaningen då jag av erfarenhet vet att det tar mycket tid i anspråk.

Förutom Kalmar så är Vätternrundan och Kustjägaren swimrun inplanerat. 2 st triathlontävlingar på kortare distans är också önskvärt 2015.

Många från klubben kommer köra Kalmar 2015 och några från Kumla bl.a. vapendragaren Jonas Gelin vilket ger bra förutsättningar för gemensamma träningspass.

Kroppen skulle må bra av att tappa 7-8kg så att vikten hamnade på 75kg. Har onödigt mycket att släpa runt på. Hoppas på att den ökade träningsmängden samt att hålla lite bättre koll på vad jag stoppar i mig ska ge resultat.

Nu inväntar jag bara 1-okt och startskottet för träningsupplägget.

Har funderingar kring att blogga lite om min resa mot järnman, får se hur sugen jag är på att skriva...

2014-09-20 10:20.


Kommentarer till blogginlägget


Kör hårt Robban .
Min väg mot Kalmar fick nog inte den start jag tänkt mig men skulle kunna skriva att vi ses på startlinjen men har en känsla att vi möts innan:)
2014-09-20Typ kustjägaren ;)
2014-09-20Lycka till, Kontinuitet på träningen är viktig! Ät och sov rätt så håller du dig frisk!
Jag kan sparra på lite lunchpass löpning.
2014-09-20