FunBeat Tipsar

Ricoh lanserar sin första actionkamera - WG-M1

Ricoh har redan sedan tidigare modeller för tuffa tag och många använder dem som actionkameror, eftersom de är stöttåliga och vattentäta, men det som verkligen utmärker de renodlade actionkamerorna är ju de extrema vidvinkelobjektiven. Det har Ricoh nu tagit fasta på och lanserar en renodlad action-modell, WG-M1.

”Ricoh har ju redan tidigare visat att de kan göra kameror som tål det mesta, som är stöttåliga och vattentäta, och faktum är att många använder dem som actionkameror”, säger Per Skog, Nordic Marketing Manager hos Focus Nordic, nordens största fotodistributör ”den stora skillnaden med denna specialversion är vidvinkelläget som fotar med en bildvinkel på 160 grader, samt att ett stort utbud av fästen och tillbehör också kommer till denna modell”.

Designad för tuffa tag

Tuff stöttålig, köldtålig och vattentät design. Kameran är vattentät ned till 10 meters djup, utan något extra UV-hus, i upp till en timme (motsvarar IPX8 eller JIS Class 8), stöttålig för att klara fall från upp till 2 meter, dammtät samt köldtålig ned till -10º C.

Kameran levereras med karbinhake så den enkel kan fästas på t.ex. en ryggsäck. Kameran kommer i två färger, svart & orange.

Teknisk fullmatad

Kameran har en CMOS-sensor med 14 miljoner pixlar, serietagning med upp till 10 bilder/sekund. Video spelas in i Full-HD med 30 bilder/sekund och många användbara funktioner finns inbyggt, som;

”Motion detection” – kameran startar inspelning automatisk när något rör sig framför kameran,

”Loop recording” – kameran spelar in oupphörligt och skapar filmfiler på fem eller tio minuter,

”High-speed movie” – kameran spelar in höghastighetsvideo för uppspelning i slow-motion.

”Time-Lapse movie” –  kameran skapar själv äkta Time-Lapse filmer (intevallinspelad video)

Vidare har kameran fyra valbara bildvinklar, vidvinkel (160º), medium (motsvarar normalobjektiv), närbildsläge och undervattensläge. I undervattensläge ges en bildvinkel på ca 97º

Smartphone-support

Genom att installera en WG-M1 dedicerad app kan kameran styras från en smartphone eller läsplatta. Förutom att styra många av kamerans funktion som t.ex. avtryck, kan man också titta på filmad video i realtid, samt ladda över bilder och video trådlöst.

Tillbehör

Kameran levereras med karbinhake och ett fäste för dubbelhäftande tape som gör det enkelt att montera kameran på de flesta ytor. Utöver det kommer en mängd tillbehör ut för försäljning.

Pris och leverans

Ricoh WG-M1 börjar levereras i slutet av oktober, med cirkapris 2 299 kr.

2014-09-11 08:49.


Kommentarer till blogginlägget

Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.