FunBeat Tipsar

800 anmälda till Fjällmaraton Sälen - Lördag 30 augusti

Till helgen avgörs den andra upplagan av Fjällmaraton Sälen, med start och mål i Lindvallen. Intresset är rekordstort, upp emot 800 personer förväntas deltaga under lördagen i de olika klasserna. 

I de båda 42 km-klasserna återkommer fjolårets vinnare, både Sofie Johansson och Erik Anfält är anmälda. 

I 21 km-klasserna återfinns flera duktiga längdskidåkare, t.ex. Helene Söderlund från IFK Mora, Karl-Johan Westberg och Gustav Nordström. (båda åkandes för Borås SK) 

Tävlingen lockar även flera välkända orienterare, bland andra Öystein Kvaal Österbö (norsk landslagsman) och Zsolt Lenkei (ungersk landslagsman). Båda springer i 21 km-klassen. 

Den torra sommaren banade för snabblöpta myrar och fjällstigar, men den senaste tidens myckna regnande har åter gjort markerna blöta. De snabbaste löparna tros ändå genomföra 42 km-banan på en tid under tre timmar, medan den stora majoriteten deltagare kan ta över dubbla tiden på sig! 

Tävlingsledaren Johan Bäckman berättar om en av årets nyheter: 

”- Nytt för i år är ett utökat antal energistationer längs med banan vilket gör att våra deltagare regelbundet skall kunna fylla på depåerna utan att behöva bära egen energi med sig. Vi fokuserar arrangemanget främst mot motionären och vill underlätta utmaningen på fjället för alla.” 

För dem som fortfarande tvekar låter arrangören meddela att man håller anmälan öppen ända fram till starten klockan 11:00 på lördag. 

Kontaktuppgifter:Johan Bäckman, Tävlingsledare 072-034 39 69 Stefan Jonsson, Pressansvarig 073-042 86 19

2014-08-29 12:30.


Kommentarer till blogginlägget


fjäll..sälen ?
2014-08-29


Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.