Jessie starlady

Återbesök hos kirurgen!

Jag har varit dålig på att blogga om min rehab och det beror väl delvis på att den inte riktigt har hänt på det tänkta sättet den senaste månaden. Femhundrafemtielva vändor till IKEA senare (och jag har inte ens hunnit in på Hööks!!) och så mycket skruvande och kånkande och släpande och så många IKEA-kilometer har jag nog aldrig förr i mitt liv "roat mig" med. Inte nog med att vi fixat i MIN lägenhet utan vi har ju kört dubbelfix i pojkvännens också samtidigt. Vådan av att köpa två lägenheter på 24 timmar antar jag... *himla med ögonen*

På semester har jag också hunnit åka och där testades också höften på alternativa sätt. Dels genom alla promenader, dessutom genom att det var bilsemester ner till Italien som gällde, så många timmar och mil i bilen (sitta still är ju inte direkt julafton för höften...) blev det. Utöver det har jag också kört "when in Italy"-stilen och stylat mig stenhårt med klänningar och högklackat, så där kom en till sak för höften att klara av. Men det gick bra! Inga smärtor, inte helt galet stel och inte ens en helkväll på nöjesfältet Gardaland fick höften att börja klaga! :)Väl hemma igen var det snart dags för återbesöket hos kirurgen. TE hade ju satt ridförbud ända fram till oktober "Minst!..." men nu när jag var där så frågade han till och med hur det gått med ridningen?!? När jag då förvånat påPIKade att han MINSANN sagt att jag inte ens fick prova så sa han bara  "jaha, ja det var nog mest bara för att hindra dig från att sitta upp dag två?" och flinade lite. KARLAR! (#)Först gick vi igenom min operationsberättelse. Det var liksom inte så vettigt att vi gjorde det på uppvaket direkt efter op innan. Jag hade massor av frågor och fick svar på de flesta. Jag fick t.ex. veta nu att jag faktiskt HAR lite labrum kvar i leden. Närmare bestämt 50% och hälften är ju mycket, mycket mer än inget alls, så det är jag lite glad över nu. :)Jag ska inte tråka ut er med mina op-detaljer, men summan av kardemumman efter återbesöket blev i alla fall att det nu är dags att börja prova "allt det där som du hade problem med före operationen" och "se om du kan göra dem nu eller inte". Om det visar sig att jag inte blivit bättre så kommer vi att göra en CT, skicka bilderna till något labb i Schweiz för att de ska göra 3D-animationer av dem och sen ska de sitta där och vrida och bända på mitt ben och min höftled för att se om det fortfarande behövs slipas av ännu mer ben. I såna fall kommer de att kunna räkna ut exakt var och hur mycket med hjälp av animationen.Kanonbra att ha en plan B, fast det är klart att en del av mig tänker att det ju redan borde ha varit plan A. (och det hade det antagligen varit också, om inte pengar vore ett problem?)

Hur som helst - dags att börja träna lite försiktigt igen alltså och det första jag gjorde var att åka till Hööks och testa på sadelbocken. Denna gång kom jag upp på den även MED en sadel på. Jag skulle ljuga om jag sa att det var bekvämt att sitta där och att höften inte kändes aaaalls, men det var iaf BÄTTRE än senast och (nästan ännu viktigare!) det blev bättre och bättre ju längre jag satt där.

Någon som har en sadelbock att sälja som de inte behöver? ;)

2014-08-25 21:13.


Kommentarer till blogginlägget