Marie-Louise Karlander

Triathlonfesten över för 2014

Då var min sista planerade triathlontävling över. Totalt blev det 5 officiella tävlingar och en inofficiell. Det är möjligt att jag roar mej med någon fler träningstävling i  Umeå i höst. Om vi börjar från början i april så sprang jag alla sju broarna runt tävlingarna. Det blev 5 personbästa så löpningen har jag lyft. Flera av dessa tränade jag som duathlon, tror jag var bra. Bäst tror jag ändå att torsdagspassen i vinter gett, intervaller på bana.

Första tävlingen var i Hallstahammar, olympisk, rätt nervöst, ingick inte i cupen så det var medvetet för att göra en säsongsdebut som inte spelade så stor roll hur det gick. Andra tävlingen var i Uppsala, också olympisk en backig historia i både cykel och löpning. Cykeln var den roligaste av alla banorna jag tävlat på. Löpningen var klart den jobbigaste, drog på en muskelbristning i vaden på simningen. Som tur var blev det några träningsveckor innan SM/RM i olympiskt i Västerås gick. Västerås är jag mest nöjd med bra pers och roligt att vi var några i klassen, fler än tre. Lite jobbig simning var det och varm i våtdräkt. Men det stämmer att man lär sig tävla om man kör några race. Tävling är bästa träning säger en del. Sedan var det dags att växla upp farten till sprint i Umeå, varmt, roligt och utan våtdräkt. Det var bara jag i min klass, det är lite tråkigare. Innan SM/RM i Malmö hann jag med en inofficiell tävling riktigt hemmaplan i Froskåge. Det var bra för att få fart. Jag sprang också Renbergsvattnet runt 12 km med ett pers på 6 min. Dagen efter cyklade jag Krafttrampen 45 km, gick hyfsat inte riktigt benen uppför gamla Kågevägen,men bra fart på de flackare partierna och utför. Så var det dags för Malmö, en väldigt blåsig tillställning. Kul vi fick simma utan våtdräkt men jag var skamligt långsam. Löpningen kändes bra, hade benen med på banan direkt. Målet var att vinna mastercupen och det gjorde jag. Det var i och för sig inte så svårt, det var mer vackert delta i alla tävlingar. Pallplacering på mästerskapen var också ett mål, blev 3.a  av 6 deltagare, i Västerås, 3:a i Malmö av 3. Det var 6 anmälda men alla kom uppenbarligen inte till start.

Nu väntar Lidingöloppet 30 km som höstens utmaning. Det ska bli riktigt roligt eftersom löpningen gått framåt så pass.Vågar nästan hoppas på en tid under 3 timmar. Hinner jag kommer jag att springa Kraftjoggen.

Just nu känns det svårt att hitta utmaningar som toppar sommaren men har börjat tänka halvIM och så småningom IM. jag är nästan rädd för att drabbas av eftersäsongsblues.

Tack alla vänner som stöttat mej i satsningen. Det blev mycket brons för mej men ni är guld värda.

2014-08-11 14:54.


Kommentarer till blogginlägget


Grattis till Cup vinst
2014-08-11Tack Ryan
2014-08-11GRATTIS!!!!!
2014-08-12Tack Shamala .
2014-08-12Du ser stark ut!!!!

2014-08-13Tack, benen är omformade av cykel och löpning.
2014-08-13låter bra det :-)
2014-08-13