FunBeat Tipsar

Följ den svenske äventyraren som ror till Ryssland

Row to Russia for Equality

Sören Kjellkvist heter en 39 årig kille som till vardags bor med sin familj och husdjur på landet i Knivsta.

Förra året paddlade Sören längs hela den norska kusten och avverkade då 287 mil i kajaken på 83 dagar. Han gjorde det utan varken mat eller pengar och blev med denna bragdpaddling nominerad till årets äventyrare.

I år har Sören bytt ut kajaken mot en roddbåt och tagit sikte på Ryssland. Den 7:e juni startade han äventyret Row to Russia for Equality,där han med sin roddbåt skall ta sig över Östersjön till Ryska gränsen inne i Finska viken.

Han reser helt utan pengar för att på så sätt visa att det går att "eko-turista" klimatsmart utan att i onödan tära på jordens resurser. 

Roddbåten han använder är en Vagabond 4.7, det enda alternativet på den svenska marknaden för en sådan här rodd: en båt konstruerad för rodd i oskyddade vatten med höga vågor och kraftiga vindar. En roddbåt som är osänkbar, självlänsande och med rullsits där man nyttjar benkraften.

Sören har satt upp fem tydliga mål med Row to Russia for Equality:

1. Miljövänligt äventyr med strävan efter ett minimalt miljöavtryck

Använda sig av naturens och sina egna krafter för att förflytta sig framåt i naturen.

2. Öka människors medvetenhet kring jämställdhet 

Trots att vi i Sverige har kommit oerhört långt inom jämställdhet återstår mycket innan vi når ett jämställt förhållande mellan könen.

3. Utan pengar

Att visa att man faktiskt klarar sig utan pengar om man är tillräckligt förberedd med grundläggande initial utrustning och att man gratis kan uppleva och röra sig i naturen.

4. Bättra på sitt gäddrekord 

Den största gädda Sören hittills lyckats dra upp har varit på sju kilo och nu vill han givetvis försöka bättra på det rekordet. Catch & Release förstås!

5. Att förverkliga sig själv och att utvecklas som person både fysiskt och mentalt. 

Prestera på toppen av sin förmåga. Testa sina kunskaper och uppleva samt färdas med egen kraft i naturen är ett självklart mål med allt Sören företar sig.

Följ gärna äventyret på Sörens blogg, det är bara att klicka här!

2014-06-26 11:51.


Kommentarer till blogginlägget

Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.