FunBeat Tipsar

Merida stipendium till bästa U23-cyklist på Cykelvasan

För att uppmuntra och hjälpa unga cyklister önskar Merida Sverige AB dela ut ett stipendium till bästa U23 dam- och herrcyklist på Cykelvasan 90 km. Stipendiet som ges i form av en resa till Merida presscamp på Mallorca kommer delas ut av representanter från Merida under prisutdelningen efter loppet.

Merida har sedan länge satsat på ungdomar och hjälpt dem att utvecklas i cykelsporten. Genom Team Merida Sverige har man skapat ett MTB team med en mix mellan unga lovande MTB-cyklister och erfarna ELIT-cyklister i Sverige helt upp till veteran-nivå. 

Teamet består av 14 cyklister mellan 11-40 år. Tack vare mixen av unga och erfarna cyklister har man lyckats skapa en miljö där de yngre få chansen att lära sig av de äldre på teamsamlingar och tävlingar.

U23 Stipendium

På presscampen på Mallorca får stipendiaterna möjlighet att träffa och inspireras av proffscyklister från Team Lampre Merida och Multivan Merida Biking Team. Att få komma nära inpå och se hur proffsen lever hoppas man på Merida kan inspirera och förhoppningsvis motivera till vidare satsning.

2014-06-19 12:27.


Kommentarer till blogginlägget

Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.