FunBeat Tipsar

Ricoh WG-4 GPS - tålig äventyrskamera med många finesser

Efterträdaren till Pentax WG-3 har numera varumärket Ricoh på fronten och Pentax har för första gången fått stå tillbaka. Framtida kompaktkameror från koncernen kommer generellt bära namnet Ricoh, medan systemkamerorna har kvar namnet Pentax. 

Förutom det nya varumärket så har man gjort den del förändringar i kamerans firmware - vilket bland annat gör att WG-4 erbjuder möjlighet till slutarprioritet för första gången i denna serie och att man kan spara favoritinställningar i ett så kallat User Mode. 

I övrigt är detta förstås samma tåliga äventyrkamera som tidigare, som både tål slag, stötar, fall, damm, vatten och köld. Något för den tuffa semestern eller för extremsportare av olika slag.

Kameran är vattentät ned till 14 meter, dammfri, stötsäker vid fall från upp till 2 meter. Köldsäkrad ned till - 10 C och tål att bli utsatt för ett tryck på 100 kilo. Bakgrundsbelyst CMOS sensor med 16 megapixel. 4x vidvinkel med optisk zoom. Full HD-video. Inbyggd GPS.

Under Tjäröfestivalen 2012 hårdtestade ett 60-tal deltagare Pentax Optio WG-2 GPS, föregångaren till WG-4. Under 3 dagar togs tusentals bilder och många härliga ögonblick förevigades i och ovan vatten. Testarna var eniga - kameran var enkel att använda och levererade mycket fina bilder. 

2014-06-18 21:57.


Kommentarer till blogginlägget

Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.