FunBeat Tipsar

​Idre Fjäll satsar stort på cross country

Idre Fjäll fortsätter sin satsning på cykling och i sommar kommer man ha fler cykelaktiviteter än någonsin. Cross country lederna går i naturskön fjällterräng och utsikten är magnifik. Alla leder är tydligt utmärkta och det finns allt du behöver för en bra cykelupplevelse. 

Blå leden klar

Den nya blå cross country leden är inspirerad av downhill och trailcenters i Skottland. Leden består av ett antal sektioner med olika karaktär och går runt fjället. Leden är designad för att vara mycket rolig men ändå lite mer utmanande att cykla. Den passar såväl familjen som den mer erfarne cyklisten. Svårighetsgraden beror på hur fort man cyklar.

Idre Fjäll Crosscountry 1.0

Ett perfekt program för cyklister som vill ha en rolig och utvecklande introduktion i Mountainbike cykling. Man tränar bland annat cykelkontroll, bromsteknik och kurvtagning. Passar perfekt för dig som ska cykla något av sommarens alla MTB lopp.

Pump track

Just nu är cykeltrenden stark, både på landsväg och i skogen. Med trenden kommer nyheter. Pump track är en bana med tajta velodromkurvor och terrängvågor. När man börjat hitta tekniken så kan man pumpa varvet runt utan att trampa. För dig som vill bli snabbare i skogen är detta en mycket bra teknikträning då det utvecklar både förmågan att få med sig fart i ojämn terräng och kurvtagning.

Girls Ride out

Idre Fjäll har i år utvecklat ett program endast för tjejer där alla kan vara med oavsett nivå. Deras guide coachar dig med grunderna och ger dig de bästa tipsen för cykelkontroll, bromsteknik och kurvtagning, allt för att ni ska få en roligare och tryggare upplevelse.

Mer info hittar du här

2014-06-10 11:31.


Kommentarer till blogginlägget

Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.