FunBeat Tipsar

Olympic Day - Upplev OS på hemmaplan

Vad är Olympic Day?

Olympic Day är en kostnadsfri dag då barn och ungdomar får prova på idrotter, träffa olympier och utmana sig själva. Dagen ska vara enkel, avslappnad och glädjen ska stå i fokus.

Olympic Day genomförs av lokala arrangörer på många olika orter i Sverige. Lokala idrottsföreningar står oftast för idrottsaktiviteterna och deltagarna får befinna sig i ett olympiskt sammanhang.

Tanken är att sammanföra barn och ungdomar och lokala idrottsföreningar under avslappnade, glädjefyllda former. Samtidigt bidrar olympier med inspiration. 

Och vem vet kanske väcks några olympiska drömmar...

Det finns tre olika varianter av Olympic Day:

* På lov- eller helgdag .

* Som idrottsdag i skolan.

* Som öppet, publikt evenemang utan anmälan.

Även föräldrar är välkomna

Föräldrar är mycket välkomna att finnas med under dagarna och oftast kommer det i anslutning till dagen att finnas möjlighet att lyssna på en föreläsning av en av de deltagande olympierna som berättar om sin idrott, sin satsning mot OS och vilken betydelse omgivningen har för idrottande barn och ungdomar.

Hur anmäler man sig?

Ibland sker Olympic Day som idrottsdag i skolan. Då behövs inte anmälan göras. Dessa dagar kan se lite olika ut, men prova-på-aktiviteter och inspiration av olympier är alltid centrala delar.

På andra orter sker anmälan till dagen på Olympic Day's hemsida. Vid anmälan önskar oftast barnen vilka idrotter de vill prova på under dagen. Av de idrotter som barnen önskar kommer de under dagen att få prova ett par idrotter under längre pass. Innan Olympic Day går av stapeln skickas mer information med program för dagen ut till målsmans mailadress.

Intresserad?

Mer info om Olympic Day hittar du här!

2014-06-08 19:05.


Kommentarer till blogginlägget

Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.