FunBeat Tipsar

UTEFEST - Festivalen för alla som älskar uteliv

Gillar du att vandra, paddla, klättra, eller är kanske trailrunning din grej? Då bör du titta närmare på UTEFEST.

UTEFEST är en festival som pågår under tre dagar fyllda med aktiviteter, kurser och föreläsningar för alla som brinner för friluftsliv! 

Vandra genom djupa skogar och över kustnära berg, klättra norra Europas största Via Ferrata, spring över kalottberg, paddla ut i den skimrande skärgården och mycket mer. 

Vill du ta det lugnt en stund kan du välja mellan foto-, frilufts- och matlagningskurser. 

På kvällarna kan man lyssna till några av Sveriges mest inspirerande föreläsare och främsta äventyrare.

För att kunna ta del av UTEFEST behöver man ett Utepass.

Utepasset gäller fredag 12/9 till söndag 14/9 och ger dig tillträde till föreläsningar, kurser, underhållning och guidade turer som erbjuds under UTEFEST. 

Du får även chansen att testa massor av utrustning och kläder från olika leverantörer. Dessutom ingår Friluftsbyns faciliteter, tältavgift, självhushåll och dusch. 

Under tre dagar får du hänga med på turer, gå kurser, frottera dig med friluftslivets kändisar, lyssna på föreläsningar eller bara njuta av den vackra natur Höga Kusten har att erbjuda.

Hur reser man till Höga Kusten?

Det är lätt att ta sig till UTEFEST och Höga Kusten. Flyg, tåg och buss avgår dagligen från Stockholm och orter längst Norrlandskusten. 

UTEFEST har centrum vid FriluftsByn, strax utanför byn Docksta/Skuleberget, 4 mil söder om Örnsköldsvik.

Hur bor man på UTEFEST?

Bor gör man enklast med tält direkt på UTEFESTs festivalområde. Tältplats ingår i festivalpasset. Man kan även bo i självhushållsstugor (med pentry och dusch/wc) eller i campingstugor.

Mer info om festivalen hittar du här!

2014-06-08 18:35.


Kommentarer till blogginlägget

Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.