FunBeat Tipsar

Tierra Arctic Ultra – 8 augusti 2014

Klockan 06:00 den 8:e augusti går starten för den första upplagan av trailloppet Tierra Arctic Ultra.

Norr om polcirkeln, 120 km lång och 2500 höjdmeter, sträcker sig banan genom den svenska fjällvärlden med start i Nikkaluokta och målgång i Abisko längs delar av den klassiska Kungsleden. 

Loppet kommer att vara certifierat av International Trail Running Association (ITRA) och ger preliminärt tre poäng enligt dess system för gradering av svårighetsgrad. 

Tierra Arctic Ultra är även kvalificeringstävling för deltagande i Ultra Trail du Mont Blanc 2015. Första året är deltagarantalet begränsat till 100 löpare och anmälan öppnas den 14:e april.

"Loppet hålls i samband med vandringsarrangemanget Fjällräven Classic och utnyttjar funktionärer och logistik uppsatt för denna vilket gör att vi direkt från början kan garantera en fantastisk organisation och tävling", säger Erik Tjerneld, Varumärkeschef för Tierra. 

"Tillsammans med Keb Classic (Keb Alpine Race och Keb Arctic Run) har vi nu tre stycken riktigt intressanta uthållighetstävlingar som bjuder deltagarna på utmaningar i den miljö som vi utvecklar våra kläder i och för".

Se tierraarcticultra.se för anmälan och mer information.

2014-06-05 16:21.


Kommentarer till blogginlägget


Fjällräven Classic, Keb Artic Run, Tierra Artic Ultra... jag förstår inte varför Fenix Outdoor håller på att trolla så mycket med sina varumärken. Hade det inte varit enklare att köra som Salomon och kalla det Fenix Trail Tour eller Naturkompaniet Trail Tour istället....
2014-06-05


Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.