Jessie starlady

Post op - vecka 6

Passade på att "fira" sexveckors med att hitta en lokal sjukgymnast, hädanefter kallad AB. Efter att han läst min operationsberättelse och min remiss (som han sa var den bäst skrivna rehabremissen han någonsin sett så TACK! till Elisabethsjukhuset i Uppsala och TE som skrev den) så satte vi igång.

Först drog han i mina ben och sen pressade han här och där och sen testade han min styrka insida/utsida lår (ridtjejer HAR sån styrka, det blev han snart varse!) och sen var det dags att börja kika på lite nya övningar.

Eftersom jag är i fas 2 nu och redan har flera övningar som jag fått av AC på Elisabethsjukhuset så visade jag honom dem och sen la han "bara" till tre stycken. Tuffa core-övningar och så blir jag nog tvungen att jobba på armstyrkan också eftersom han först ville att jag skulle göra en variant på plankan som jag inte klarade av över huvud taget eftersom jag är så svag i ARMARNA (jag kan inte ens göra EN korrekt armhävning, armarna viker sig som.. eh.. ja.. något ytterst klent helt enkelt).

Återbesök om tre veckor och då blir det INTE att jag kommer i jeans i alla fall, det funkar ju faktiskt inte alls särskilt bra. *insåg direkt* Med på besöket var också "praktikanten" L som visade ännu tuffare övningar, men de behövde jag inte börja med riktigt än, som tur var... =P I övrigt har veckan som gått varit bra. Knappt någon värk alls, utom möjligen i lördags då jag hade kånkat och burit tunga IKEA-paket hela fredagskvällen, men då hoppade jag bara REHABövningarna den dagen och så var det bra igen söndag morgon. Skönt.

Äter nu bara diklofenak de kvällar som jag misstänker (eller ibland VET) att jag överansträngt mig under dagen och det tycks funka bra. :) Överväger att gå och få lite massage rätt så snart, men avvaktar nog några veckor till trots allt. Kommande veckors tuffaste utmaning blir att jag ska flytta (har fått nycklarna till nya lyan) och det känns väl lite sådär lagom bra att lyfta något och böja mig ner och resa mig upp igen och sådär samtidigt (märkte jag ju tydligt efter min IKEA-sejour...) Men i värsta fall får jag väl ta en pryl i taget och flytta i slow motion? Jag har ju lyxen att alla mina saker är lagrat i ett förråd i huset bredvid det jag ska flytta in i, så det GÅR att göra så. :D

Ikväll ska vi iaf lyfta upp soffan så man har något bekvämt att sitta i och så blir det lite fix och trix med nya garderobslösningen och att sitta och fundera över om jag ska måla eller tapetsera eller låta allt vara vitt, vitt, VITT i hela lägenheten. Vet inte om höften kommer att tycka bättre om att måla/tapetsera än den tycker om att bära platta paket eller montera möbler, men den som överlever får väl se? =P

2014-05-27 14:07.


Kommentarer till blogginlägget