Anders Lindgren

Race Day imorgon - Bergs-halvmara i oändligt vackra Südsteiermark :)

Imorgon race day igen. Kul! Blir dock mest på kul eftersom jag kommer ha ca 30 mil kuperad cykel i benen från de tre dagarna före. 

Blir en bergs-halvmara i Südsteiermark på gränsen till Slovenien. En oändligt vacker, men rejält elak, sträckning med hela 630 höjdmeter på 21,1 km! Hoho. 

Kutade loppet för två år sen och hade hoppats kunna hålla samma fart som på Lidingöloppet och en vanlig helmara, dvs 4:37-tempo... 

Men se det gick inte... Fick bråka mig in på 1:41 (till skillnad mot de 1:29 ca jag brukar landa på när det e platt halvmara). 

(På den här länken karta, höjdkurva etc från loppet den gången http://www.funbeat.se/training/show.aspx?TrainingI...

Nåväl... Det e ju inte så mkt mer med det. Det e inte en enda platt meter och utförsbackarna e branta och kommer när man har mkt bagage i benen. Så man tar det lite som det kommer och som ett riktigt bra långpass i fart och rejält kuperad terräng.

Är långt ifrån samma löpform (tror jag) som jag var för två år sen. Då hade jag ju inte börjat med triathlon ännu och lade mesta av tiden på att löpträna. Numer har jag ju skalat ner rejält på kutandet till förmån för att simma och cykla. Så några 1:41 lär det inte bli. 

Men under 1:45 ska man väl orka tycker jag... Alla höjdmeter till trots ska det ju inte behöva ta mer än en kvart mer mot en vanlig halvmara. Kan man tycka... Detta återstår att se. Det ska hur som haver bli sköj att peta på sig en nummerlapp igen :)

Och så här glad va jag sist gång jag gick i mål i Ehrenhausen :)

2014-05-02 10:05.


Kommentarer till blogginlägget