Anna Karin D

Från skadeträsket....kapitel två.

Stötvåg funkar på plantar fasciit. Det är en av de få åkommor där det faktiskt finns en viss evidens för att stötvåg förkortar läkningstiden. Stötvåg gör ont under själva behandlingen, kanske dagen efter. Men sedan blir det bättre.

Stötvågsbehandling - som jag nu köpt dyrt hos en naprapat - har känts som ett hopp, en räddningsplanka, ett halmstrå att greppa, ett ljus i mörkret..... och jag har tyckt mig se slutet på hälplågan och början på lätta fötter på mjuk skogsstig.

(Det har inte varit så farligt egentligen, men jag har inte kunnat springa, jag tuggade nog om det i kapitel ett.)

Nu har det gått en vecka sedan min första behandling. I morgon ska jag på min andra. 

Hur har det gått? 

Jodå. Allt är sju resor värre och lite till. Kan knappt gå nu, det gör ont mest hela tiden och på en betydligt större yta. 

Är det fel på min kropp? Har jag fått en superinflammation? Är jag allergisk mot stötvågor? Inbillar jag mig?

Kommer jag aldrig att bli bra, slutar jag som invalid?

Ska jag köpa en racercykel?

2014-04-29 19:46.


Kommentarer till blogginlägget


Jag har lärt mig den hårda vägen att det ibland måste få ta tid för vissa skador att läka. Du kommer att bli bra!
2014-04-29Är du säker på att du gick genom rätt dörr hos naprapaten?
Grannen är fakir :-)

2014-04-29Du kommer att bli bra - men det är aldrig fel att köpa en racercykel! ;)
2014-04-30Jag minns att jag hoppade på ett ben till duschen på morgonen när jag tågluffade i Italien för 1000 år sedan. Jag gav det 24 timmar att vända, om inte skulle jag åka hem igen. Det funkade på något mirakulöst sätt , jag tror att jag botade det med kullersten, bergsstigar, vin och apfelstrudel.
2014-04-30Om jag inte hade gått på stötvåg hade jag nog varit bra nu. Så här illa har det inte varit sedan start, mitten mars. Känns ju lovande.
*DEPP*
2014-04-30Jag körde stötvåg. Behandlingen gjorde så ont att jag grät och efter tio behandlingar hade det fortfarande inte hjälpt. "Ett par gånger till", sade min naprapat. Jag gick på simkurs istället. Prova Hoka One One, de hjälper mot det mesta. Om inte annat så blir det mer skonsamt att promenera.
2014-05-03Tack för tipset! Också väldigt skönt att höra att inte bara mina fötter mår dåligt av stötvåg, det finns andra som "inte reagerar som man ska"...
2014-05-04