Anna Karin D

Brytningstid

En blandning av lycka och sorg.

En mix av frihet och fängelse, av rastlöshet och ro. En förväntan, en väntan. På vad?

Jag tar bilen på kvällen, kör österut med den nedgående solen i ryggen, en disig sol över fuktiga fält och åkrar, en anad grön ton, ett skimmer. En spirande lust i landskapet.

Men en tvekan förstås, en finstämd försiktighet.

Kör ut till mitt vattenhål. Mitt sommarvattenhål som väntar på mig. På tidiga lediga sommarmorgnar. Sena ljumma sommarkvällar. Då, när allt är möjligt.

Där finns vitsipporna, mattor av vita stjärnor under trädstammarna och jag känner lugnet, äntligen, jag har längtat efter att få se dem. Mjuka stigar, några violer, en skock förrymda påskliljor.

En fuktig doft och fåglarna.

Jag går upp på bergknallens topp och tittar mot söder över det flacka landskap som jag till sist lärt mig tycka om. Ser backsipporna i motljus, klädda i päls.

Ett plan flyger lågt över mitt huvud, på väg någonstans, hem - eller bort - och jag längtar.

Jag längtar. 

Efter?

Något annat: nya mål, äventyr, förändring, lust, lek, glädje. Något nytt.

Jag står där ensam och det känns helt rätt. Stilla, vinden och ett avlägset trafikbrus. Fåglarna.

Ensam. Inte många har för vana att stå på ett berg en lördagskväll. Det är jag glad över.

Det är något på gång, jag vet inte vad, kanske är det bara en känsla jag har men den är tydlig.

Jag vet inte ens om jag kommer att förstå vad som händer, men det är absolut något viktigt på gång och jag är redo för det. 

Kanske är det våren?

En märklig mix av sorg och lycka. Men mest lycka. Det är nog våren.

2014-04-13 07:54.


Kommentarer till blogginlägget


Våren är underbar. Underbar men vemodig. En påminnelse om så mycket. Och en påminnelse som är litet mera världslig, en påminnelse om att du borde skriva i större sammanhang.
2014-04-13Helt rätt Eva! Detta är riktigt poetiskt, vackert och känslosamt skrivit.
2014-04-13Tack båda! Och jag håller med om man nog inte ska skriva om vårkänslor på funbeat, här gäller träning!!!!
2014-04-13Nja, det var inte riktigt så jag menade. Bättre att skriva på Funbeat än inte alls, men i mina ögon är du ämnad för större uppdrag.
2014-04-13Bloggen får handla om annat. Men dina funderingar får du inte föra som träningstid! Om du inte är ombytt förstås!
2014-04-13Jo, jag var ombytt! :-) jag förstod vad du menade, Eva, och du är så snäll..tack! Det var mina egna funderingar...
2014-04-13Tycker att det är härligt att någon skriver vad vi andra också känner vid den här tiden på året, inspirerande för oss andra att komma ut och hälsa våren välkommen.
2014-04-13Jag tycker att känslorna som följer med våren är mäktiga och ibland övermäktiga. Jag sprang genom ett naturreservat i Linköping föregående helg och det kändes så starkt i kroppen och själen så det borde ha mynnat ut i något så vackert som du skrev. Tack för en fin text.

2014-04-26Vad fint du skriver. Man borde oftare skriva ner sina känslor. Den här fina tiden gör en så glad. Hela naturen exploderar. Vädret är fantastiskt. Människorna man möter är också gladare.
2014-04-28Härligt skrivet. Den där känslan får jag varje gång det där speciella ljuset kommer när solen är på väg ner och det har varit en underbar, solig dag. Vemod, rastlöshet men samtidigt glädje. Det här inlägget fick mig att längta hem till mitt berg där jag upplevt en del, både uppgångar och nedgångar. Av solen alltså.
2014-05-02Tack alla! :-)
2014-05-02Vad fint du skriver !!
2014-06-02Vackert skrivet! :-)
2014-06-03