Maria S

Inget Vasalopp

Där kom mailet. Allt för många som ville åka Vasaloppet 2015 och allt för många på väntelistan. Tråkigt. Vad ska jag hitta på nu då?

Jag skulle ju köpa ett par rullskidor och träna hela sommaren. Då är ju frågan om det är så värt att köpa de där rullskidorna med tillbehör jag tänkt köpa i år? Vet ju vilka jag skulle köpa i så fall och det skulle gå loss på mycket pengar i min värld. 

Hade jag haft en plats till Vasaloppet så hade jag ju inte tvekat en sekund då jag behöver varje tillfälle till skidlik träning som jag kan hitta under året, men nu. Finns ju så mycket roligt jag vill göra. Ska jag prioritera rullskidor då? Kanske, kanske inte.

Fast å andra sidan så är ju skidåkningen det jag tycker är riktigt roligt och jag skulle slita på de där rullskidgrejerna bra mycket. Det är jag ju övertygad om. 

Men ändå, mitt största argument för att försvara för mig själv varför jag ska köpa ännu mer dyra träningsgrejer försvann just. 

Elpex evolution V

2014-04-03 17:25.


Kommentarer till blogginlägget


Garanterat inga problem att köpa en startplats senare under vintern, billigast nära stsrt. Inte lika kul, jag vet det, men jag har gjort det många gånger. I år kostade öppet spår t ex 400 dagar innan start. Så träna på du och slå dig själv med häpnad:)
2014-04-03Måste det vara Vasaloppet då? Kan du inte åka öppet spår?
2014-04-03Jag köpte min Vasaloppsstartplats till 2014 på vasaloppets köp och sälj sida. Mkt bättre priser än blocket. Gäller bara att du sitter där, OFTA och uppdaterar så får du nog en startplats.
2014-04-03Öppet spår är också 9 mil ..
2014-04-03du kan nog lugnt träna, garanterat en massa folk som hoppar av !
2014-04-03De senaste 3 åren har jag köpt startplats till Vasaloppet 2 veckor innan för omkring 800.- så du ska visst träna för det och rullskidor är ett kanonbra val. Man hinner få många mil på dem jämfört med mil på snö. Lycka till!
2014-04-04Som ovan personer skriver, så kan du garanterat köpa en plats senare. Många som blir sjuka eller skadade strax innan. Men köp INTE en plats för långt över det ordinarie priset!!! Folk är som galna nu, men det lugnar ner sig i januari/februari. Blir det en bra vinter i S Sverige så blir priserna en gnutt högre, blir det en dålig vinter kommer du undan billigare än ursprungspriset.

Angående rullskidor så tror jag det är ett utmärkt val om du tar de "rosa".

Själv har jag tre par Team-skidor, då jag inte orkar byta hjul mellan 2-or, 3-or och 4-or. Det är en bra skida också, om asfalten inte är så dålig. (Dock inte lika fint rosa :-)) (Sen har jag en Wasa, samt lite tävlingsskidor och skate också….)

Så det jag tänkte säga är att jag rekommenderar dig att köpa rullskidor om du tror du kommer utnyttja dem. Mycket bra grundträning om vill åka skidor på vintern ;).

(Bild på några av mina rullskidor på
http://semisekelbloggen.blogspot.se/2013/11/avundsjuka-eller-forkylning.html
Lycka till ! )
2014-04-04Tack för alla peppande tips. :-)

Det får bli ett par rullskidor oavsett om jag får tag på en plats eller inte, och hålla utkik framöver när det dyker upp något i platsväg. Det ser ju ut som att det finns mycket bra erfarenheter av att det går att få tag på. :-)

Ser verkligen fram emot sommarens träning när jag har ett roligt mål.
2014-04-07