Viktor Johansson

Mot nya mål i Vasaloppet 2015

För två veckor sen gled jag in i Mora med väldigt många känslor. Jag fick den efterlängtade medaljen hängandes runt halsen, plus att jag uppnådde mitt mål med stor marginal. 5:47:16 med placering 1937, min hittills bästa idrottsprestation. Men nu, två veckor senare, är det dags att anmäla sig till nästa års lopp. Någon målsättning har jag ännu inte yttrat mig någonting om, men det är klart, jag vill ju inte bli sämre! Svaren på de frågorna som har dykt upp nu i veckan, om jag ligger hemma i soffan och bara kopplar av eller om jag har börjat träna till nästa år, är både ja och nej. Det är klart jag har haft  2 lugnare träningsveckor nu efter Vasan, med tid till återhämtning, ingen direkt fokus på träning och mer soffhäng. Men!

Varför ska man sluta träna för att sedan börja om på noll senare i sommar/höst?

Jag är anmäld till Göteborgsvarvet som går lördagen den 17 maj. Det är inte alls på samma fokus/satsning som Vasaloppet, utan jag ser det mer som ett lagom utmanande lopp att fortsätta hålla igång. Mitt mål är att springa under 1.40, vilket känns motiverande. Göteborgsvarvet är (i mitt tycke) folkfesternas folkfest, med närmare 65 000 löpare och det flerdubbla åskådarna som är längs med hela banan. Om det inte vore för Vasaloppet tradition/historia så är nog Göteborgsvarvet i samma klass.

Det är nu under våren och sommaren skidåkaren föds!  Att ställa sig på rullskidorna en varm vårdag med solen i ögonen och åka ut till tylösand, fortsätta upp längs med havet på fina cykelvägar, det är träning när det är som bäst! Du glömmer nästan bort att du “tränar” utan åker mer och njuter av friheten. Det är värre sen, i oktober/november, när det är blött, skräpigt, blåsigt och mörkt. Då är det inte lika njutbart att åka rullskidor.

Om du vill ha  träningstips & träningsprogram tveka inte, hör av dig!

Vasacoachen@hotmail.com tel: 0705 50 87 09 

Vasacoachen hjälper dig att uppnå dina mål oavsett om du är motionär / elitmotionär.

2014-03-16 08:16.


Kommentarer till blogginlägget