eva Samuelsson

Satan i gatan tanten ge upp!!!!

Efter att ha peppat mig själv till att ta en joggingsväng kom jag äntligen mig ut

visst är det kallt på vårkvällar att springa?

Fukten från havet sveper in och man blir iskall?

Var det inte något bra på TV ?

Lite svårt att klä sig rätt ?

Nä kom inte på några bra svar så det var la bara att ge sig ut det. Redan efter dom första stegen gjorde det ont i hälarna, stramade på framsidan smalbenet, frös om händerna, blev tort i halsen, näääfyy detta var inte kul..........

Det lossnar efter tre km har jag alltid sagt, då släpper det och man bara flyter fram...... vilket skitsnack!!!!  Den kalla luften sticker i halsen och det är alldeles torrt, försöker sjunga med musiken som dundrar i mina öron, har äntligen lyckats få på spotyfi och ny rolig musik dundrar in i öronen på mig, höjer volymen lite så jag slipper höra mina andetag som flåsar. kanske går det lättare om jag koncentrerar mig på andningen istället för att sjunga med i musiken . Det får bli in in ut ut i takt till musiken istället.

Då ser jag henne!!! i skuggan av gatubelysningen dyker hon upp med jämna mellanrum,

Mellanpartiet på kroppen är gigantiskt, inte undra på att det är tungt att jogga med den ballasten, häcken, ändan, rumpa  arsle you name it !!!

benföringen är liksom helt galen, joggar med knäna ihop och liksom svänger som en pendel med smalbenen åt sidorna ????

och för övrigt finns det ingen styrsel i kroppen, ge upp kvinna gå hem och gör något annat, inse att du en gång kunde springa och det var härligt och underbart och helt fantastiskt men den tiden har passerat

Så f.... heller , tänker på Frida Wallberg  och skäms, det går alltid lite till . Kan tösa biten åka Vasaloppet så ska jag nog f.. klara av att ta mig runt.   Så i huvudet rabblar jag tyst för mig själv Frida Wallberg, Evy Palm Frida Wallberg Evy Palm,  och så till slut kommer lite folw  men då kommer jag till uppförsbacken som är så lååååååååång. Blir irriterad över att det är så himla mycket uppför på den här ön med omnejd. låtsas att det är början på Götaälv bron .

Väl uppe har jag kommit in i skogen och nu är det lika  bra att springa på hem.

men så..... nu är det helt underbart :)  den kalla klara luften fyller lungorna och man blir liksom pigg i hela kroppen, är lite kallt om benen på vissa ställen då det är lite fuktigare i skogen, och benen går liksom av sig själv i takt till musiken.

så kommer jag fram till korsningen vid 1 km slingan, hmmmm ????

lika bra att ta vägen hem och inte ta i för mycket första gången då det var ett tag sedan jag sprang. njaaaaa nu flyter jag ju fram, andingen funkar, bra musik, redan svetting , ingen hemma ,  och flowet flyter i kroppen, kan ju alltid gå hem om jag inte pallar...... tar tillvänster i  korsningen, en ganska kort men brant backe i början på slingan, idiot tänker jag tyst för mig själv...... men väl uppe och några steg på slingan he he he flyter på bra :)  det doftar kallt och skog  tar några djupa andetag och rensar lungorna för att sedan hitta flåset igen

blir tillslut tre varv på den lilla slingan, är tyvärr bara lyse på 1 km slingan, sedan bär det hem, något glad och förvånad styr jag stegen hem, blir en seg stigning från  Kungshamn upp på Smögen bron men fantiserar att det är Elfsborgsbron.  Den där skugg figuren som syns i skenet från  gatlycktorna har dykt upp igen och ser inte alls lika trött ut, men mellanpartiet är lika stort och benföringen får jag nog jobba lite på .

Uppe på bron kyler det lite och ögonen fylls med tårar, känns som om linserna ska åka ur, men nu är jag snart hemma. kanske går det att sjuta ifrån lite till med höfterna ta lite kraftfullare steg och öka  hastigheten lite, nu är det ju nerför så  komigen !!!! snart hemma Evy Palm Frida Wallberg, lite till......

Väl hemma kollar jag hur långt det blev och vilken tid YES YES YES !!!!!

fasiken vad glad jag blev, liksom bubblar i hela kroppen som sockerdricka, svettig go och glad och .... röd.

2014-03-12 07:44.


Kommentarer till blogginlägget


Inspirerande! =)
2014-03-12Duktig tjej !!!
2014-03-12tack tack .... då är la det bara att fortsätt ;)


2014-03-12Bra jobbat.. motigt ibland är det för oss alla tyvärr.. oftast släpper det och du gjorde ett riktigt bra jobb...

Mycket inspirerande, tack för att du delar med dig.
2014-03-16Kul skrivet, tack för att du delar med dig.Fick frågan av en kompis som börjat springa, då jag sagt att alla kan springa en mil. När blir det roligt att springa? Hm, tänkte jag, ibland är det inte roligt förrän det är över och det svarade jag också, samt då man hittar flow. Fast man får väl lista ut vad man gillar med löpning. Gillar stigar, 100m max etc.
2014-03-19Inspirerande!! Evy Palm brukar även ingå i mitt mantra..."kunde Evy kan jag, kunde Evy kan jag..." ;-)
2014-03-20Evy är gullig och trevlig men jag är så olik henne. Mitt mantra är Lisa Nordén.
2014-03-20Lisa är ju helt otrolig😃 men evy mer i min ålder 😉alltid bra med fina idrottskvinnor som förebilder
Men vi är ju faktist skitbra oxå💪
2014-03-20Absolut!! :-)
2014-03-20Jag brukar tänka bergsget, det brukar oxå funka i de allra värsta backarna ;))
2014-03-20Bergsget???? Jo jo det går det med 😄
Undra vad jag kommer tänka på i nästa backe 🐐


2014-03-20Härligt :) ha ha känner igen dom där inre diskussionerna man har med sig själv under ett träningspass och känslan när det positiva vinner över det negativa underbart :) inspirerande go go go :)
2014-03-25Kul läsning. Trevligt att du delar av dig med tankar om din runda.
2014-03-26Tack, skönt att höra om andras vedermödor som övergår i njutning. Det är charmen med träningspassen. / En annan tant.

2014-03-26hihi verkligen kul skrivet! :) jag både hatar o skyr o samtidigt älskar den där kicken, jag har nyligen kommit igång, o mixar friskt olika träningsformer beroende på säsong. men kul läsning! bra jobbat!! man e så sjukt nöjd när man faktiskt genomför! :D
2014-03-27Precis så kände jag för 3 år sedan :-) Nu ska jag springa tjej milen i sthm om min brutna fotled hinner 'reparera' sig till dess.
2014-03-27Jag brukar luta mig framåt lite extra, och låtsas att jag faller, och utnyttjar Gravitationen för att ta mig UPPFÖR backar.
2014-04-11