En FunBeat-användare

Du är inte inloggad på FunBeat.

För att titta på den här personens träningsdagbok och profil så måste du logga in på FunBeat.

Kunskap och fantasi

Det verkliga tecknet på intelligens är inte kunskap, utan fantasi. ~ Albert Einstein. Den här slängde någon upp på Twitter häromveckan. Jag vet inte om Einstein någonsin sa så men det fick mig att fundera. Är det så? Jag vet faktiskt inte men det jag tror är att kunskap och fantasi lätt går hand i hand. Jag tror att fantasi kan göra att du lättare söker kunskap och tar till dig mer av den och jag tror att kunskap utvecklar fantasin. Det blir en jäkligt bra spiral av det. När man till exempel hör eller läser historier matas skallen med tankar. Tankar som kan utvecklas till egna historier. Jag har inget stöd i någon undersökning på det här men jag tror att de flesta författare själva läser mycket. Matar skallen och fantasin med idéer. Går du en forskarutbildning har du nog läst och lyssnat i rätt många år för att sen själv kanske komma med banbrytande idéer och teorier...

http://maramackan.wordpress.com/2014/03/03/kunskap-och-fantasi/

2014-03-03 11:33.


Kommentarer till blogginlägget


Du har nog mer rätt än vad du tror. Det riktigt svåra är att släppa alla normer och fastslagna föreställningar man förväntas uppvisa och bara låta fantasin skena för att sen genomföra dessa ting.
2014-03-03Det är svårt men en bra början är att alltid fundera och tänka. :-) Vissa saker är som dom är och behöver inte analyseras medan andra kan må bra av att rivas upp och ses från en annan vinkel.
2014-03-03