Magnus G

Öppet Spår!

Årets första mål är avklarat!

Det blev en tidig start, jag steg upp vid 03.05 på söndagen för att hinne med en av de första bussarna.

Klockam 07.15 gled jag över startlinjen och inledde färden mot Mora. Vädret var långt ifrån idealt, plusgrader, duggregn och blöt snö, det gjorde att spåren var ganska sladdriga och på sina ställen obefintliga.

Fram till Smågan så var det nästan omöjligt att bestämma sin egen fart, det vara bara att hålla samma fart som alla andra, men efter det gick det bra att åka. Förutom i nerförsbackarna, där det kändes som att det alltid var någon som föll framför mig, men jag lyckades undvika att falla :-)

När jag började närma mig Evertsberg så var jag ganska slutkörd och såg väldigt mycket fram emot att träffa min hejarklack. Tyvärr stod inte de där, men jag träffade en gammal km-kompis vilket gav energi att fortsätta trots tankar om att bryta. Efter Evertsberg börjar det gå mer nerför vilket gav välbehövlig vila, men jag var väldigt trött när jag kom till Oxberg. Men när jag kom till Oxberg blev jag mött med hejar-rop, pussar, torra strumpor, ny mössa, bilar och en burk cola. precis vad jag behövde.

Så med påfyllda energiförråd och glad tankar så fortsatte jag mot Hökberg där jag möttes av min hejarklack igen, kort stopp och sen nerför backarna mot Eldris. Stumma ben, stel rygg och spagetti i armarna gjorde att stakningen gick sakta och att jag inte kunde krypa ihop i backarna, men jag kom framåt iaf. Strax innan Eldris blev jag omkörd av en liten tjej (18-20 år) som kom glatt pratandes i sin mobil, helt opåverkad av 80 km på skidor, hon lät ungefär som att hon var ute på en liten promenad, kändes inte alls knäckande. Jag hade inte kunnat prata i telefon ens om det hade gällt livet just då.

Efter Eldris så var det bara 9 km kvar in till Mora, 9 låååånga kilometer, men till slut var jag framme på upploppet och under publikens (min hejarklacks) jubel gled jag med höjda armar över mållinjen.

Dagens höjdpunkter: Min hejarklack, känslan när jag gled i mål och ryggmassagen jag köpte i omklädningsrummet

2014-02-25 17:55.


Kommentarer till blogginlägget


Grattis! Bra jobbat - det var tungt i söndags!

2014-02-25