Evely P.

Sammanställning - januari 14

Och så kom januari, månaden då det bara löpte på. Njae så enkelt är det såklart inte, så enkelt är det aldrig. Kroppen är glad, hjärnan ganska pigg, fast vänner säger att jag ser trött ut.

Konditionsträningen blir av, lite för att jag är pigg . Medicinen verkar stämma med vad jag behöver just nu. Än så länge så är januari mängdmässigt den andra bästa månaden för de senaste tolv månaderna.

Transportlöpningen bara löpte på det stämmer. Pass efter pass bara blir av, självklart och enkelt. Cykelträningen likaså. Redan den 21 har jag nått månadens cykelmål. Strukturen på cykelpassen kan dock förbättras. Spinningpasset på onsdagarna ger bra pulshöjningar och även lite styrka, i övrigt har jag kört två sorters trainerpass dels tacsfilmer och dels vilocykling. Tacsfilmerna ger nog endel men ibland saknar jag att köra mer intervallliknande pass. Jag är speciellt nöjd med månadernas cykelträning eftersom jag gjorde om första första passet med traxfilm och upptäckte att det gick 1,5 minut snabbare. Gött!!!

Däremot tycks jag ha misslyckats med variationen av transportlöpningen. I December omvandlades vissa transportpass till korta intervaller, med viss förlängning av passtiden. Jag gjorde det nog mest för att jag var så arg att jag behövde springa av mig, nu har ilskan snarare gått över i handlingskraft och intervaller har inte behövts av den anledningen. Lite har jag lyckats variera transportspringandet i alla fall. Ett pass sprang jag sammanhängande och fick stockar till ben. Det är ju uppför så gott som hela vägen till jobb. Ett pyramidpass blev det och ett pass där jag ökade på MAF-pulsen med 10 slag. Tre passvariationer på tre veckor är jag nöjd med även om minst ett till borde ha varit mer högintensivt.

Två pass coreträning är lite lite, det funkar en månad men genomsnittet över längre tid måste vara högre.

Månaden avslutades med fem sjukdagar. Man kan inte få allt.

17 pass tåhävningar
3 pass fotarbete 30
4 pass spinning: 220 minuter
5 pass cykling - trainer 163 minuter
0 pass cykling - landsväg
1 pass löpning: 86 minuter
0 pass löpning - kort intervall: 0
24 pass löpning - transport 506 minuter
2 pass core: 110 minuter
1 pass flex: 55 minuter

Summor
Löpning 592 minuter, 65,5 km
Cykling 383 minuter, 171 km
Prehab 411 minuter
total träningstid 1386 minuter
2014-02-06 13:00.


Kommentarer till blogginlägget


Imponerande. Inte konstigt alls att du ser lite trött ut efter allt detta. Kanske behövde kroppen vila i slutet av månaden och blev sjuk. Jag hoppas att du känner dig stark igen. Du har varit jätteduktig men även den som är det behöver vila ibland. Ha det gott. Kram
2014-02-06