eva Samuelsson

Som ett ånglok

Idag blev det lite gym först och sedan var det till att ta tjuren vid hornen och ut på en 6 km runda.
Kände redan innan ett visst motstånd till detta pass men vädret var ju helt underbart, kunde inte stå inne på ett löpband och skava .
Frisk luft och sol och blå himmel.
Startade klockan vid 3 km, resonerade med mig själv om att detta skulle gå lungt till och utan krav eller hets.
Funkade bra en stund tills jag liksom tappade sugen....... Tyckte efter ett tag att det räckte med tre kilometer, har ju tränat en del nu och behöver ju inte överdriva..... Klockan stod då på 17 minuter, hallå eller skita ner mig och bli svettig för 17 sketna minuter!!! Nej så fasiken heller, tog till vänster i svängen vilket innebar att det fick bli tre kilometer till. Jajaja jag rör ju på kroppen i alla fall och det bränner väl lite fett i alla fall.
Funderar och grämer mig en hel del på att jag sunkat ner mig så, blir förbannad på mig själv och minns hur underbart skönt det varit att springa på just dessa slingor och hur mycket kraft och energi man fick.
Men så kommer en skarp sväng och slingan leder hem Smiley alltså 1,5 km kvar bara 1500 m
Det är ju lätt som en plätt. Kan varenda sten gupp sväng på denna slinga så det är bara att öka . Andas. Två andetag in två andetag ut, in in ut ut in in ut ut, ser mina ben som rör sig som hjul , försöker vila i steget och ta långa steg, skuta ifrån vid varje steg, inte studsa upp på stegen utan lägga kraften på långa steg , hör mina egna andetag genom musiken som taktfast dunkar i mina öron jag låter som en blåsbälg. Inte långt kvar nu förbi en vacker klippväggarna sedan en liten sväng och sedan kommer en liten raka , väl ute på den lilla rakan tar jag i ännu mer större tryck i stegen och längre kliv , snubblar jag i stegen liksom, över kroppen sträcker sig framåt och ben och fötter hänger liksom inte med, känner mig som ett stort tungt ånglok som pustar sig fram . Äntligen framme klockan stoppade 37 min och 6 km ........ Ja det var ju i alla fall två minuter bättre än i torsdags.


2014-01-11 19:20.


Kommentarer till blogginlägget