Anders Lindgren

Tränings- och tävlingsåret 2014: Insamlingen till cancerforskningen via “MultiUtmaningen” går vidare

Bloggen uppdaterad på:

www.thesuperjudge.wordpress.com!

"Viktigaste först! MultiUtmaningen går vidare 2014. D.v.s. jag fortsätter så klart att samla in pengar till cancerforskningen via Annas och Gregers fond Långlopp (www.langlopp.com). Som ni kanske minns blev ju resultatet nästan 28 000 SEK under 2013.

Upplägget blir dock lite annorlunda. Lessons learned från 2013 var att intresset mattades ngt när jag nådde tävling 15 eller så framåt hösten. Inte undra på det :) Min tanke är därför att satsa på insamling i samband med kanske bara 4-5 större och ”viktigare” lopp, även om målet i år igen är att köra 15-20 olika tävlingar.

Beroende på hur kroppen mår och hur mkt tiden tillåter (det ska ju jobbas 45-50 timmar i veckan också, vilket inverkar synnerligen menligt på mitt tränande och tävlande :)) är det lite svårt att sia om hela årets största tävlingar, men t.o.m. juli har jag hyfsad koll på vilka tävlingar som kommer vara mest intressanta att följa.

Det blir, i kronologisk ordning:

Dolomitenlauf 18 januari (längd 42,5 km klassisk stil)

IronMan Austria, 29 juni (triathlon på Ironman-distans)

Swiss Alpine 26 juli (löpning, alp-ultra på 79 km och 2800 höjdmeter)..."


2014-01-10 21:38.


Kommentarer till blogginlägget


Hej, hittade sidan långlopp.com
hej! Vilken otrolig satsning. Jag själv är en kille som kört långdistanslöpning några år och som 2013 började med triathlon, i år kommer jag bland annat köra min första IronMan, jag har också planer på att köra ett 8 mil lång löpningslopp i norge, samt långdistans SM triathlon, och medeldistanstriathlon tjörn. jag kommer också att köra Stockholm marathon. Hade planer på att köra ännu en fjällmara, men krockar tyvärr med Ironman. Långsiktiga planen är att köra bergslopp, med det ultimata målet UTMB.

Jag skulle mycket gärna vilja vara en del av detta. Förstår jag det rätt att det går ut på att jaga sponsorer mot att de får sin logga på mina tävlingskläder ?
Jag ser ingen kontaktadress någonstans. Kan ni maila mig på danielnordborg@hotmail.com ?
2014-01-10Hej Daniel. Låter jättekul att du vill va med. Anna började, som du kanske såg på Långlopps hemsida, med detta själv 2010, men gick sedan alltså mycket tragiskt bort redan 2012. Hennes man Greger jobbar nu vidare så gott han orkar.
Jag är med på så vis att jag kör för deras fond när jag väl kör något. Men har pratat med Greger om att försöka få än mer intresse för det detta år. Och då låter det ju jättekul om även du vill vara med.
Det är dock Greger (greger@langlopp.com) som tar alla beslut om hur han vill att det ska funka eftersom det är hans fru som startade det hela.
Jag är dock helt övertygad om att han tycker det vore jättefint om även du ville hjälpa till.
Jag har själv förra året inte givit mig på att jaga sponsorer förra året eftersom jag först ville se hur stort intresset var rent allmänt bland vänner och bekanta, men har i dagarna faktiskt hört av mig till ett par företag i Åmål (som alltså är min hemstad precis som Annas).
Jag tror att Greger är ganska ok med att vi som vill vara med så att säga kör det på det viset vi själva vill, så länge namnet Långlopp används på ett korrekt sätt och så länge det ger pengar till cancerforskningen. Som du säkert sett är langlopp.com direkt kopplat till Cancerfondens hemsida när det gäller att skänka.
Det enklaste kanske är att du mailar till Greger och berättar att du gärna är med. Sätt även mig på cc så kan vi hålla kontakten.
Vore riktigt kul om vi kan få lite fart på det och i Annas anda jobba enligt hennes motto "ett aktivt liv mot cancer"!
Greger finns alltså på greger@langlopp.com och jag finns på anders.o.lindgren@gov.se och the_superjudge@hotmail.com.
Kul att du vill vara med!
2014-01-11