Rolf Öhlén

Hroduwulafars underbara resa genom Sverige v 10-15

I det gråmulna vädret med regnet hängande i luften lämnar jag Perstorps samhälle bakom mig i denna fiktiva färd. Först har jag dock gjort ett besök på Plastens hus. Det var Skånska Ättikfabriken som 1918 blev först i Skandinavien med att tillverka plast. (http://www.plastenshus.se) Bara för skojs skull har jag också tagit mig ett dopp i Ugglebadet efter ett träningspass i naturreservatet Uggleskogen strax intill.

Den tvåfiliga slitna asfaltsvägen slingrar sig genom blandskog som står tätt intill vägen. Här och där öppnar sig skogen för att ge plats åt bebyggelsen i Brännestaden vid Brännestads mosse. En busshållplats finns här också. Och en lång raksträcka. Jag passerar en vägkorsning med vägskyltar till Ebbarp, Butik Rosa Dancia och Seminstation. Inget för mig så jag fortsätter gladeligen till Harholma.

Här är det mer öppet med fält och ängar innan skogen åter sluter sig omkring mig. Strax utanför Oderljunga stannar jag för i dag.

2014-01-06 12:27.


Kommentarer till blogginlägget


Trevlig blogg att följa
2014-01-06Jag undrar hela tiden hur länge du kommer att stanna i skåne. När jag ser färdvägen får jag tanken att du vill stanna i skåne. Det är som att du finner en väg där gränsen ut ur skåne är så långt borta som möjligt!

Gärna för mig jag gillar att få i mig lite av skånes historia och geografi endast genom att läsa denna blogg :D

2014-01-06Nja, jag tycker 108 är en bra väg att följa då jag tänker mig att ta mig upp genom västra delen av Sverige.
2014-01-06För mig får du gärna stanna kvar i Skåne.
2014-01-07