Ryan "Rykno" Provencher

Nytt år, ny motivation...

Vad göra man när man stå inför en stor utmaning men har tappat lust att träna det som behövs?!?

Simning gå framåt. Även om jag ligger efter var jag var förra året, klara jag simma långt redan. Jag är inte orolig för hur simning bli om 8 månader.

Löpning gå framåt. Jag har ingen problem att springa 1-2mil. Jag gillar joggpendling och kommer säkert upp mot 150mil i år. Målet är halv runt 1:50 och hel under 4:00. Detta bli avgörande om jag klara min IM mål.

MEN sedan Tjörn har jag haft noll lust att cykla. Det är helt obegripligt för mig. Jag ökade min cykling så mycket från 2012 till 2013. Jag älskade att vara ute solo eller grupp. Förra vinter köpte jag en trainer, men har hittills bara använt den en gång. Jag har ställt in cyklar i garage och har inte haft en fundering på cykla något allts.

Men med bara 57mil aug-dec något stämmer inte. Något måste händer snart. Jag är med en 8:30 grupp på VR och har ett mål att cykla Kalmar under 5:30. Ingen av de är möjligt utan mil på ben. Kanske rädsla att ramla finns kvar djup i huvud.

Oavsett idag tog jag ett steg framåt. Köpte en cross, en Merida CX4. Kan jag inte cykla på vägen kan jag iaf cykla runt Växjö. 4mil träningsrunda är bättre än inget allts.

På måndag ska jag göra en Max puls test på cykel.

Jag hoppas dessa två sak göra att jag kan kom igång med cykling igen.

Tur man har tre plus månader kvar till landsväg säsong...


2014-01-02 15:49.


Kommentarer till blogginlägget


Kul med en CX!! Ut och cykla, lugnt och utan prestationskrav i början, bara njut av fartvinden och känslan - så tror jag cykelglädjen kommer tillbaka snart igen! :-)
2014-01-02Cykelgläden kommer i vår!
2014-01-02Vi ska nog dra igång din motivation....för du vill väl inte bli frånåkt på Växjö runt?
2014-01-02Nog kommer cykellusten tillbaka med våren. Vi här uppe i norr cyklar inte heller annat än spinning. Ni är ändå ute på vägarna en månad tidigare än vi.
2014-01-02När solen skiner och fåglarna kvittrar kommer motivationen tillbaka för din del. Den här årstiden är inte alls kul ur ett cykelperspektiv.
2014-01-02Kul med CX - passar perfekt på alla grusvägar runt Växjö...
Har du fått till belysningen? Jag har 2 magicshine-lampor som jag kör med. Vill du testa dem innan du köper belysning själv så hör av dig
2014-01-06